WDF/BDO

Wie wordt de nieuwe Lakeside World Pro kampioen?

De klok klikt langzaam naar 17:45 uur, het tijdstip waarop de finale van het Lakeside World Professional Darts Championship voor heren begint. Maar het gaat te langzaam want duizenden dartsfanaten schuiven nu al zenuwachtig op hun stoel heen in afwachting van het ‘Game on’. De spanning is om te snijden want wie wordt er straks als kampioen gekroond? Wordt het toch Engelsman Glen Durrant, die al de Winmau World Masters en Finder Darts Masters wist te winnen of gaat de titel naar debutant Danny Noppert die daarmee in de voetsporen treed van Jelle Klaasen en Christian Kist die ook als debutant de Lakeside wonnen.

Ook Danny heeft een goed jaar achter de rug, hij won onder meer Masters of Waregem, het German Open, het Scottish Open en Den Haag Open en als je de statistieken van dit toernooi naast elkaar legt als vergelijking heeft Danny ten opzichte van Glen Durrant de beste papieren in handen.

  • Het toernooigemiddelde van Danny is 31.56  tegen 30.89 van Glen Durrant
  • Danny zijn beste leg was een 11 darter tegen een 12 darter van Glen Durrant
  • Danny had een finish van 164 als hoogste maar Glen wist 170 uit te gooien
  • Danny had dit toernooi 102 legs nodig om in de finale te komen tegen 103 voor Gelen Durrant
  • Van die 102 legs won Danny er 67 Glen won 61 legs van de 103 gespeelde legs
  • Danny gooide dit toernooi 138 keer een tonnetje, Glen deed dit 130 keer
  • Danny scoorde 86 keer een ton plus  terwijl Glen dit maar 59 keer wist te realiseren
  • Danny gooide dit toernooi al 20 keer de maximale score tegen 19 voor Durrant

Het zijn allemaal cijfers en een Lakeside finale is nu eenmaal totaal iets anders, maar toch je moet ergens je houvast uithalen.

De wedstrijd gaat over best of 13 sets – best of 5 legs met in de 13 set bij 2-2 de tie break rule en is bij 5-5 in die set de elfde leg sudden death.

De wedstrijd krijgt aan het eind nog een extra Nederlands tintje want in het tweede gedeelte van de wedstrijd is Marco Meijer de scheidsrechter en wie weet roept hij straks wel ‘game shot and the match Danny Noppert’

 

Gebruikte foto’s bij dit artikel © David Gill – BDO Media 2016 – © Compositiefoto Prodarts Europe 2017

error: © Prodarts Europe - the Netherlands