PDC

Voor wie wordt het de komende dagen double trouble? Eerste sessie gespeeld, 2 Nederlanders door

Dubbel in dubbel uit het bijzondere format van het Unibet World Grand Prix dat de komende dagen gehouden wordt in het Citywest Hotel in Dublin Ierland. Titelverdediger Robert Thornton is op dit toernooi als zevende geplaatst en met het op de openingsavond, 2 oktober,  opnemen tegen Stephen Bunting. De Ier Brendan Dolan schreef op dit toernooi geschiedenis door al eerste de 9 perfect darts te gooien op dit toernooi en is ook dit jaar van de partij. Hij speelt op de tweede dag, maandag 3 oktober de slotwedstrijd van de avond.

Ook Nederlandse spelers in dit toernooi. Natuurlijk Michael van Gerwen die als eerste is geplaatst op het toernooi en maandag een pittige tegenstander heeft, Steve Beaton. De overige 3 Nederlanders in het toernooi zijn niet geplaatst en zijn door de loting allemaal in het onderste gedeelte van het wedstrijdsheet terecht gekomen.

Benito van de Pas treft vanavond Gerwyn Price en Jelle Klaasen speelt dezelfde avond tegen de als derde geplaatste Adrian Lewis. Mocht Jelle winnen dan wordt in de volgende ronde mogelijk Raymond van Barneveld of Mervyn King zijn tegenstander want die sluiten het sheet af en is tevens de laatste partij van de zondagavond.

In het bovenste gedeelte van het sheet de als vierde geplaatste Phil Taylor die Steve West heeft geloot en mochten hij en Michael van Gerwen doen wat van ze wordt verwacht treffen deze twee elkaar in de halve finale.

Zuiderbuur, Kim Huybrechts is ook niet geplaatst voor dit toernooi maar speelt wel mee. Hem zien we zondagavond spelen tegen Ian White.

In de eerste ronde wordt er over best of 3 sets gespeeld en in de tweede ronde en kwartfinale best of 5 sets. In de halve finale best of 7 sets en de finale wordt over best of 9 sets gespeeld.

Het totale prijzengeld voor dit toernooi is £ 400.000,=  waarvan £ 100.000,=  voor de winnaar.

Hieronder de loting  waarin de wedstrijden voor vanavond rood gekleurd zijn. Onder de loting korte impressies van de gespeelde wedstrijden

Kyle Anderson  – Cristo Reyes  2-1

Set 1 gaat met 1-3 naar Reyes en in de tweede set wordt het 3-2 voor Anderson. Een spannende derde en laatste set waarin Anderson 5 match darts mist maar dan toch de partij met 3-2 wint en doorgaat naar de tweede ronde.

Ian White – Kim Huybrechts 1 -2

White neemt zowel in de eerste als tweede set een 2-0 voorsprong. In set 1 wint Ian deze nog met 3-2 maar de tweede set gaat met 3-2 naar Kim Huybrechts. Even kan White nog de hoop vasthouden op een plek in de tweede ronde door de eerste leg van der derde set te winnen maar dan wint een sterk spelende Huybrechts 3 legs op rij en gaat hij door naar de volgende ronde.

James Wade (6) – Terry Jenkins  1 – 2

De als zesde geplaatste Wade neemt een 2-0 voorsprong in de eerste set maar Jenkins komt naar 2-2 terug. Toch is de laatste leg voor Wade voor 1-0. De tweede set wordt met 3-1 door Jenkins gewonnen en de derde set gaat gelijk op. Wade komt 2 keer op voorsprong  1-0 en 2-1 maar Jenkins komt elke keer terug en pakt ook de vijfde leg voor een 1-2 overwinning

Gerwyn Price – Benito van de Pas  0 – 2

Benito heeft zich geplaatst voor de tweede ronde. De eerste set ging het wat stroef maar won Benito wel met 3-1. Price kwam van 1-0 achter in die set op 1-1 maar verloor toen 2 legs op rij. In set twee komt Benito 2-0 voor en pakt Price nog de derde leg. Maar het spel van Price was niet best en zo ging de vierde leg naar Benito die in die 2de set stukken beter speelde

Adrian Lewis (3)  – Jelle Klaasen  2 – 1

Jelle Klaasen heeft het niet gered tegen de als derde geplaatste Adrian Lewis. Er hard voor gevochten maar het was toch net even niet. In de eerste set leek het erop dat Lewis niet te stoppen zou zijn. Het werd 3-0 voor Lewis in de eerste set. Maar door sterk spel in de tweede set met een paar mooie finishes maakte Jelle met 3-2 de stand weer gelijk (1-1). Helaas waren een paar mindere scores van Jelle de oorzaak van achter Lewis aanlopen in de derde set die uiteindelijk met 3-1 door Lewis werd gewonnen.

Robert Thornton – Stephen Bunting 1 – 2

Voor titelverdediger Robert Thornton zit het toernooi er al weer op. En de match tegen Stephen Bunting begon lekker met een 3-1 overwinning in de eerste set. In de tweede set begon de motor van Thornton te haperen en maakte Bunting met 3-1 weer gelijk. In de derde set kwam Bunting 2-1 voor en had Thornton in leg 4 ruim de kans om 2-2 te maken maar vond de dubbel niet en gooide Bunting de match met dubbel 8 uit.

Gary Anderson (2) – Jamie Caven  2 – 0

Vrij eenvoudig heeft de als tweede geplaatste Gary Anderson de tweede ronde bereikt. In 2 sets ( 3-0 en 3-1 won Gary van tegenstander Jamie Caven. Caven had er wat meer uit kunnen halen maar was in deze partij niet scherp op de dubbels.

Mervyn King  – Raymond van Barneveld  0 – 2

Raymond van Barneveld is door naar de 2de ronde waar hij gaat spelen tegen Adrian Lewis. Raymond maakte indruk in zijn partij tegen Mervyn King en dit beloofd iets voor de rest van het toernooi. De eerste set won hij met 3-1 en in de tweede set een prachtige 164 finish voor 2-1. King kwam nog terug naar 2-2 maar Raymond bleef kalm en won de vijfde leg van set 2 waarmee de tweede ronde was bereikt.

error: © Prodarts Europe - the Netherlands