PDC

Wordt er in Liverpool al een verschil gemaakt

chisnall_premweek_03_01De derde ronde van de Betway Premier Leage wordt donderdag 19 februari in Liverpool gespeeld. De avond begint al vroeg met een speciale darts match tussen dartslegende Eric Bristow en oud voetballer van Ajax en later Liverpool, Jan Mølby. Maar vanaf 20:00 uur komt het grote vuurwerk. Drie spelers voeren de ranking aan maar daar kan vanavond verandering in komen want Dave Chisnall, 1 van de lijstaanvoerders speelt de eerste partij van de avond tegen James Wade die 1 punt achterstaat op de 3 koplopers. De andere twee spelers treffen elkaar ook en dat zal ongetwijfeld de klapper van de avond worden.

Michael van Gerwen en Gary Anderson de andere twee koplopers ontmoeten elkaar in de vierde partij van de avond en met een terugblik op de German Darts Championship finale, afgelopen weekeinde in het Duitse Hildesheim, staan beide spelers die avond volledig op scherp. Anderson zal nog een appeltje te schillen hebben met van Gerwen na die 6-2 nederlaag in deze finale en van Gerwen zal zeker willen bevestigen dat deze magistrale overwinning geen toevalstreffer is geweest.

Raymond van Barneveld nog zonder gewonnen wedstrijd zal dit tegen Peter Wright graag omgezet zien in zijn eerste gewonnen partij, maar zo denkt ook Wright die met de meeste legs tegen en zonder gewonnen partij lantaarndrager is van de competitie.

De derde partij van de avond wordt gespeeld door Phil Taylor en Stephen Bunting. Taylor won vorige week met ruime cijfers van Lewis en Bunting verloor van Michael en heeft alleen uit de eerste partij een punt. Kan Bunting  daar verandering in brengen of is spelen op dit podium nu nog even te zwaar?

Belg Kim Huybrechts die op de eerste avond zijn enige punt tot nu toe wist af te snoepen van Wade treft in de slotpartij van de avond Adrian Lewis en daar liggen de kansen voor Huybrechts om zijn eerste winstpartij te realiseren zeker als Lewis in dezelfde vorm verkeert als vorige week.

De wedstrijden:

Week 3   Liverpool    
Pos  Player   Player  score
1 James Wade Dave Chisnall
2 Peter Wright Raymond van Barneveld
3 Phil Taylor Stephen Bunting
4 Michael van Gerwen Gary Anderson
5 Adrian Lewis Kim Huybrechts

 

Foto (C) Lawrence Lustig – PDC 2015

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands