OVERIG NIEUWS

West-Fries Open in 1 jaar uit jas gegroeid

Zaterdag 11 en zondag 12 maart staat de tweede editie van het West-Fries Open Darts 2017 gepland. Dit toernooi was een idee van 3 mensen die er in 2016 direct een succes van wisten te maken en aanvoelden dat dit weleens kon doorgroeien naar een toernooi van naam. Dit vanuit het feit dat de editie van 2017 al snel was volgeboekt qua toelaatbaar aantal deelnemers. Voor dit toernooi in 2016 was er al een facebook pagina gestart maar voor de verdere groei en bereikbaarheid is dit jaar er ook voor gekozen voor een eigen website in het leven te roepen, www.wfopendarts.nl 

Het West-Fries Open is inmiddels al het grootste toernooi van Noord Holland dat verdeeld over twee dagen, zaterdag 11 maart 2017 koppels en 12 maart 2017 single heren en dames wordt gehouden. Voor het damestoernooi is er een totale prijzenpot van € 1050,00 en daarvan is € 400,00 voor de winnaar en is er prijzengeld voor de runner up en halve finalisten. Ook wordt er een verleizersronde gespeeld.

Voor het herentoernooi is er een prijzenpot van € 3000,00 en daarvan is € 1000,00 voor de winnaar en zijn er verder prijzen t/m de 16de plek.  Ook hier een verliezersonde

Het koppeltoernooi op zaterdag heeft voor de beste 4 koppels prijzen uit een pot van € 1450,00 . Het winnende koppel krijgt € 600,00 en ook hier een verliezersonde. Daarnaast zijn er wisseltrofeeën en bekers en een prijs voor de eerste 9 darter die zondag op  het podium wordt gegooid, is er een tegoedbon  van € 10,00 voor iedere deelnemer.

Afgelopen jaar was er een stop op 128 deelnemers vanwege de grote van de accommodatie, er was een reserve lijst en hebben mensen moeten teleurstellen. Daarom de grotere opzet ruimere locatie en professionele organisatie  zijn banen gehuurd bij een erkend en professioneel bedrijf en is de  wedstrijd leiding  uit besteed aan profs.  De finales zullen worden gecalled door de Ray Martin, bekend van tv en de echte grote toernooien.

 

 

 

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands