PDC

Wereldtitel teams terug in Nederland

bwin-champs_01Gisteren, in Hamburg, zijn Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld er in geslaagd de PDC BWIN World Cup of Darts titel terug te veroveren op Engeland. Phil Taylor en Adrian Lewis kregen in de finale geen poot aan de grond en na 3 single matches was de strijd gestreden. In de eerste match van de finale klopte Michael met 4-0 al Phil Taylor waarvoor de basis in leg twee werd gelegd door een 129 finish voor de break. In de tweede match kreeg de zwakste schakel binnen het Engelse team, Adrian Lewis, eveneens met 4-0 om de oren van Raymond van Barneveld. Raymond had wat opstart problemen in de eerste leg en miste vijf darts op de dubbel voor 1-0.

Maar als ook Lewis 3 geboden kansen niet benut komt het eerste punt toch op conto van Raymond en maakt het vervolgens af met nog drie gewonnen legs op rij. In de derde single match, Lewis tegen van Gerwen was er wat meer tegenstand van Lewis die in vier legs de stand gelijk wist te houden maar in leg 5 en zes dicteert van Gerwen de partij en wint met 4-2 en wint daarmee deze nog op zijn palmares ontbrekende titel.

Een kroon op hun werk dit weekeinde en zeker zware zondag die in de kwartfinale begon met een match tegen de sterke Belgen. In die match kreeg Michael met 4-2 aan de broek van Kim Huybrechts en rustte Raymond de zware taak om zijn single tegen Ronny Huybrechts te  winnen. Pas na vier legs  kon Raymond een break forceren voor 3-2 en om in leg 6, met Ronny wachtend voor een mogelijke 40 finish, 64 ui te gooien. In de daaropvolgende dubbel kregen de Belgen zwaar klop want die match werd met 4-0 door de Nederlanders gewonnen.

Ook in de halve finale tegen de Noord Ieren was er een beslissende koppelmatch nodig omdat Michael hier ook zijn single verloor, nu tegen Brandon Dolan. Met 4-0 tegen Michael Mansell trok Raymond de zaak weer recht en ook de koppel match werd met 4-0 gewonnen.

Hieronder de uitslagen vanaf de kwartfinale.

 

Foto (c) Carsten Arlt  –  PDC Europe

error: © Prodarts Europe - the Netherlands