PDC

Week 8 van de McCoy Premier League

De achtste speelavond van de McCoy’s Premier League in Cardiff werd omkaderd door een rouwrand door het overlijden van dartslegende Jocky Wilson en de afwezigheid van titelhouder Gary Anderson op de begrafenis van zijn vader, in Schotland aanwezig was. De avond begon dan ook met een ode aan dartslegende Jocky Wilson waarbij alle spelers een minuut lang applaudiseerden ter  nagedachtenis aan Jocky. Door het uitvallen deze avond van Gary speelde Adrian Lewis 2 wedstrijden in Cardiff, de eerste tegen Andy Hamilton de laatste tegen ‘Barney’.

In de eerste wedstrijd was Jackpot Lewis nog niet op zijn scherpst, vooral op de dubbels liet Adrian het te vaak afweten tegen een super geconcentreerde Andy Hamilton. The Hammer brak Lewis in de derde leg met een 74 finish en ook nog eens in de vijfde en had tot op dat moment nog geen dart op de dubbel gemist.

Bij de pauze had Andy een 5-1 voorsprong maar zoals na vele onderbrekingen veranderde dit beeld na de pauze. Hamilton begon wat meer dubbels te missen en kon Lewis een genadeloze afstraffing omzetten in een wat draaglijkere nederlaag van 8- 4

Wade die in de tweede match van de avond tegen Simon Whitlock speelde werd in de geschiedenis boeken van de Premier League opgenomen als de derde speler in deze pittige competitie een “white wash” wist te realiseren.  Wade speelde subliem en strafte ook de spaarzame momenten dat Whitlock op een dubbel kwam maar mist genadeloos af. Eindstand 8-0 voor James Wade.

Ook Taylor was in de derde wedstrijd van de avond, tegen Kevin Painter, hard opweg zijn tegenstander puntloos te laten. Gedreven zoals the Power is wilde hij Wade evenaren en na 4 legs was hij een aardig eind op weg (4-0). Painter liet zich niet van zijn stuk brengen en wist voor de pauze terug te breken in de vijfde leg voor 4-1 en haalde de pauze met een 4-1 achterstand.

Na de pauze herhaalde Taylor nog een keer zijn prestatie van het begin van de partij en won weer 4 legs op rij voor een 8-2 eindstand.

Raymond van Barneveld werd in de laatste partij van de avond tegen Adrian Lewis in de beginfase overklast door een nu wel super scherpe Lewis die Raymond direct al in de eerste en derde leg een break tegen gaf en uitliep naar 3-0. In de vierde brak Raymond terug naar 3-1 en won met het leg voordeel in de volgende zijn tweede punt.

Meer werden het er die avond niet omdat Lewis 300% beter speelde dan in de eerste match van de avond, zijn dubbels niet te vaak miste waardoor de partij met 8-2 door Adrian werd gewonnen.

Foto’s bij dit verslag (C)  Lawrence Lustig – PDC 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands