PDC

PDC – McCoy’s Premier League of Darts ronde 7

Halverwege is de Premier League als Dublin in de Republiek Ierland wordt aangedaan. De allereerste keer dat de Premier League karavaan de O2 Arena in Dublin gebruikt voor een League ronde en die eerste keer gaat gelijk de boeken in als het Premier League evenement met de meeste bezoekers ooit. Meer dan 9.000 toeschouwers gaan vanavond de wedstrijden volgen tussen, Andy Hamilton en Simon Whitlock, Adrian Lewis tegen Kevin Painter, Raymond van Barneveld tegen Gary Anderson en Phil Taylor tegen James Wade.

In de eerste wedstrijd had Andy Hamilton het zwaar tegen the Wizard, Simon Whitlock. Niet qua darten, daar voerde the Hammer de boventoon. Whitlock moest iedere keer vanuit een achterstand terugkomen en kon dat doen met de steun van het publiek dat geheel niet op de hand van Andy was.

Tot aan de break gingen de legs om en om met de darts. Om voor de pauze gelijk te komen scoorde Simon in de zesde leg een 152 finish voor 3-3, maar na de pauze moest hij twee legs op rij aan Andy laten. Het gaatje was geslagen, maar ook weer snel gedicht omdat Simon leg 9 en 10 wist te winnen.

Leg 11 en 12 hadden een zelfde finish, eerst Hamilton met 2 keer 20 en bull voor 6-5 daarna Simon met exact dezelfde uitgooi. Maar petje af voor Hamilton die stoïcijns bleef spelen ondanks het boe-geroep uit de zaal als hij naar en finish werkte. Hij scoorde 7-6 maar in het beeld van de wedstrijd maakte Simon in de 14de gelijk

In de tweede match kwam de hekkesluiter van de Premier League in actie tegen nieuwkomer in de Premier League, Kevin Painter. Lewis zeer onfortuinlijk in deze editie begon en met de darts won hij de eerste leg. Ook Painter hield zijn leg en brak Lewis in de tweede. Maar Lewis sloeg in leg 4 gelijk terug hield de vijfde leg en zo haaden we de pauze met de stand nog steeds in evenwicht.

Maar na de pauze begon de catastrofe voor Painter. Hij miste teveel kansen op de dubbel tegen een Lewis die op dreef was. gevolg Jackpot Lewis won de volgende vijf legs op rij voor zijn de volle winst en zijn eerste gewonnen partij in deze competitie.

Raymond van Barnveld kwam in de derde partij van de avond in actie tegen Gary Anderson. In een kolkende zaal entousiaste fans die luidkeels het ‘ Barney Army’ scandeerden liet Barney zien darten nog lang niet verleerd te zijn. Direct al in de eerste leg scoorde hij een 109 finish voor de 1-0 voorsprong. Maar ook Gary speelt sterk, zeker  in de beginfase hij krijgt dan wel bijna een break tegen in leg 4, doch ziet Raymond 3 darts op dubbel 4 missen en wordt het 2-2.

Met de darts wordt het 3-2 en in de zesde breekt Raymond dan eindelijk met 2 darts op 36 en een 4-2 voorsprong bij de pauze. Zijn voorsprong wordt zelfs 3 legs door een 120 finish in leg 7 , maar daarna wint Gary 2 legs op rij voor een 5-4 achterstand.

In de 10de leg gooit Raymond 2 maal de maximum score maar mist met de zevende dart de tripple 20 voor een mogelijke 9 darter maar breekt opnieuw Anderson voor een 6-4 voorsprong.  Maar evenals bij de vorige break krijgt Raymond er gelijk weer 1 terug maar als dan Gary in zijn eigen leg tops niet verzilverd voor 6-6 maakt Raymond er 7-5 van en met het voordeel in de 13de leg komt er 8-5 op het scorebord en is de volle winst binnen.

Oorverdovend waren de toejuichingen die Phil Taylor ontving bij zijn entree in de O2 Arena in Dublin. Op zich al een belasting voor zijn tegenstander, James Wade, die zoals bleek toch al niet in de wedstrijd zat. The Power speelde  weer eens subliem en gaf  dartsles aan the Machine die in de tweede leg nog op gelijke hoogte kon komen maar daarna 5 legs op rij tegen kreeg.

Na de break ging Taylor vrolijk verder en had soms de weelde van 6 of meer darts op een dubbel omdat Wade ver, ver achter lag.  Nog 1 leg voor de eer kon James in de 8ste op naam schrijven maar moest uiteindelijk een 8-2 nederlaag incasseren. Phil dus nog steeds ongeslagen in deze competitie en gezien zijn spel misschien nog wel goed voor enkele mooi momenten.

Uitslagen overzicht:

Andy Hamilton Simon Whitlock  7 – 7
Adrian Lewis Kevin Painter  8 – 3
Raymond van Barneveld Gary Anderson  8 – 5
Phil Taylor James Wade  8 – 2

Foto”s bij dit verhaal; (c) Lawrence Lustig en McCooper PDC

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands