WDF/BDO

WDF World Cup 2015, de balans

De WDF World Cup 2015 gehouden in Turkije zit er op. Klinkende resultaten voor de Nederlandse jongens en meisjes. Een zilveren medaille in het meisjes koppeltoernooi,  een gouden plak bij de mixed koppels, jongens koppels en een Maikel Verberk wereldkampioen singles waren goed voor de overall titel. Grandioos succes voor dit talentvolle jeugdteam dat dit keer met kop en schouder boven een ieder uitstaken.  Er was een gouden plak voor Wesley Harms en Richard Veenstra die het heren koppeltoernooi wonnen en zo het Nederlandse team alsnog naar en vierde plaats in het overall klassement wisten te tillen.

Voor de dames dit jaar een heel mager resultaat, een gedeelde 12de plaats was de oogst van vier dagen strijd.

Overall kampioen heren dit jaar is Engeland geworden met 28 punten meer dan de nummer 2, Wales  en 31 punten meer dan nummer 3 Schotland. Ook de Engelse dames wonnen de overall titel. Met overmacht want ze hadden 120 punten meer dan de runner up Duitsland dat 68 punten verzamelde. Republiek Ierland werd derde met 17 punten minder dan Duitsland.

Jim Williams uit Wales werd wereld kampioen heren singles door een 7-4 overwinning op de Schot Ross Montgomery die een walk over had in de halve finale omdat zij  tegenstander uit Griekenland, John Mitchell gediskwalificeerd werd.

In een geheel Engelse damesfinale tussen Deta Hedman en Lisa Ashton werd in de laatste leg de titel door Lisa geclaimed zij won met 7-6

De Engelse heren wonnen ook het team event. Dit ten koste van Republiek Ierland dat met 9-4 verloor. Gezien de overall score duidelijk dat de Engelse dames ook het team event wonnen. Zij versloegen in de finale het Duits dames team, om het dames verhaal maar af te maken de koppel finale was ook een geheel Engelse die door Lisa Ashton en Claire Brookin werd gewonnen.

Voor alle uitslagen en de uiteindelijke eindstand zie de website van de WDF

 

 

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands