NDB

WDF Europe Cup Darts start dinsdag 20 september in Hotel Zuiderduin

De WDF Europe Cup Darts 2016 begint morgen, 20 september met de  officiële openingsceremonie. Vanaf woensdag 21 september bast de strijd dan los met de eerste wedstrijden van het programma. De mooiste dartstempel van Nederland, Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee , is tot en met zaterdag 24 september gastheer van dit evenement dat door  de Nederlandse Darts Bond in samenwerking met de World Darts Federation georganiseerd wordt. 

Er zijn toernooien voor dames en heren onderverdeeld in de categorieën heren- en damessingletoernooi, heren- en dames koppeltoernooi en heren- dames teamtoernooi. Vijf dagen lang staat darts in de spotlights en zijn heel veel bekende dartsnamen in Egmond aan Zee aanwezig waar onder  Glen Durrant, Scott Mitchell, Wesley Harms, Richard Veenstra, Trina Gulliver en Aileen de Graaf . In totaal nemen 32 landen deel aan deze Europe Cup met bekende dartlanden als Engeland, Schotland en Wales maar ook de darters uit bijvoorbeeld Gibraltar en Litouwen zullen de komende dagen de sportieve strijd aan gaan in Egmond aan Zee.

Een sterke Nederlandse delegatie bestaande uit het dameskwartet Aileen de Graaf, Anneke Kuijten, Anca Zijlstra en Sharon Prins plus het heren team met Wesley Harms, Jeffrey Sparidaans, Gino Vos en Richard Veenstra zal voor thuis publiek natuurlijk proberen hoge ogen te gooien.

De WDF Europe Cup Darts heeft een prachtige historie en indrukwekkende ‘Roll of Honour’. Zo won John Lowe in 1978 als eerste het single toernooi,en darts legende Jocky Wilson deed dit met zijn Schotse collega’s in het team event. Maar ook beroemde namen zoals Bobby George, Phil Taylor en recenter Martin Adams zien we terug op de lijst van singlewinnaars, net als de bekende Nederlandse darters Raymond van Barneveld, Co Stompé en Francisca Hoenselaar.

Zowel de Nederlandse heren als dames zijn in de historie van de WDF Europe Cup Darts driemaal overall kampioen geworden, ook werden diverse koppels en tweemaal het heren team event gewonnen.

De laatste keer dat het Europese kampioenschap darts op vaderlandse bodem werd gespeeld was in 2000. Later had Nederland de eer om  World Cup in 2007 te organiseren en , waren we in 2013 gastland voor de Six Nations Cup. Ook was de Nederlandse Darts Bond diverse malen gastland voor Europe Cups voor de jeugd.

Het Europese kampioenschap darts belooft een spektakel te worden met fantastische wedstrijden. Een unieke kans voor  dartsfans om het Nederlands team te zien strijden tegen andere Europese toppers.  Meer informatie over het EK in 2016 is te vinden op: www.europecupdarts2016.com

error: © Prodarts Europe - the Netherlands