NDB

Nederland goed uit de startblokken op EK 2016

Na de  openingsceremonie van het Europese Kampioenschap Darts afgelopen dinsdag, waarbij alle 32 deelnemende landen  werden voorgesteld, ging woensdag 21 september in Hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee het toernooi van start met de teamwedstrijden voor dames en heren. Het Nederlandse dames team, bestaande uit Aileen de Graaf, Anneke Kuijten, Anca Zijlstra en Sharon Prins, kwam in het team event ijzersterk uit de startblokken want alle 3 de groepswedstrijden werden overtuigend gewonnen.

Servië, Isle of Man en Schotland werden eenvoudig opzij gezet en eindigde de dames als groepswinnaar in hun poule.

Het Nederlandse dames kwartet verloor slechts 4 legs in de eerste drie wedstrijden. in het vervolg van dit toernooi mesten de dames, bij de laatste 16,  het opnemen tegen Denemarken. Deze dames uit Scandinavië werden verslagen met 9-3 en daarmee hebben de Nederlandse dames zich geplaatst voor de kwartfinales die donderdagavond gespeeld zullen worden.

Ook de Nederlandse heren zien we terug in de kwartfinales. Bij de laatste 16 waren Wesley Harms, Jeffrey Sparidaans, Gino Vos en Richard Veenstra ijzersterk op de dubbels en grepen zij iedere kans die zij kregen van hun tegenstanders uit Wales. In de poulefase waren onze landgenoten te sterk voor Zwitserland, Polen en Turkije. De Nederlandse mannen spelen vrijdagavond de kwartfinale.

Vandaag, donderdag 22 september beginnen de dames aan het koppeltoernooi en gaan zij in de avond verder met het teamevent. De heren starten aan het singletoernooi en spelen door tot en met de halve finales. Zaterdag staan alle finales op het programma.
Voor een overzicht van alle uitslagen kun je terecht op de speciale website voor Europe Cup 2016

Foto bij dit artikel © Bas van de Berk

error: © Prodarts Europe - the Netherlands