PDC

Voor wie wordt 2015 een super jaar?

wk_2014_barney_lewis_01Allereerst namens de Prodarts Europe een zeer mooi gezond en voorspoedig 2015. En hoe mooi gaat dit jaar worden? Voor wie van de 3 overgebleven Nederlandse deelnemers in het PDC William Hill World Darts Championship wordt 2015 echt een super jaar als hij aanstaande zondag de kampioensbeker omhoog mag houden? Want dit is op dit moment de stand met nog 3 dagen te gaan in dit toernooi. Gisteren plaatste titelverdediger Michael van Gerwen zich al voor de halve finale waar hij het gaat opnemen tegen Gary Anderson die landgenoot Peter Wright klopte. De climax stijgt naar het hoogste punt, de finale aanstaande zondag, maar vandaag nog eerst twee partijen voor een plek in de halve finale.

Met twee Nederlanders in de hoofdrol, Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort. Beide spelers maakten in hun partij voor een plek in de kwartfinale grote indruk. Raymond wist zich staande te houden in de partij tegen Adrian Lewis. Lewis gooide in de eerste set de eerste negen darter van dit toernooi, mist 1 match dart voor de partij en wordt daarna in de beslissende zevende set weggespeeld door Raymond die met een 3-1 winst in deze set de kwartfinale bereikt.

Vincent van der Voort heerste in de partij tegen Dean Winstanley. Hij zette de toon van de partij al in de eerste twee sets die hij met 3-0 won. Twee sets wist Winstanley op zijn naam te zetten, 1 met 3-2 voor een 2-1 stand en in de vijfde set maakte hij met 3-1  het gat met Vincent weer kleiner door de set stand naar 3-2 terug te brengen. In de zesde set mist Winstanley dan tops om de vijfde leg te pakken en de stand op gelijke hoogte te brengen en vindt Vincent met 2 darts een 72 finish voor de overwinning.

Tegenstander van Vincent in de kwartfinale is Phil Taylor die bijna werd uitgeschakeld door Kim Huybrechts, maar op het ‘moment suprême’, de zevende en beslissende leg even aanzet en deze leg met 3-0 in zijn voordeel wint. Raymond speelt tegen Stephen Bunting die ook indruk maakte in zijn partij tegen Michael Smith. Bunting kwam 3-0 voor voordat Smith iets terug kon doen. Hij won twee sets op rij en even leek het er op dat de partij wel eens kom omkeren in zijn voordeel.

Maar Bunting was in de zesde set weer bij de les en na twee legs en een 1-1 stand in deze set won the Bullet twee legs op rij en werd daarmee de volgende tegenstander voor Raymond van Barneveld.

Indeling voor vanavond:

20:10 uur  Phil Taylor (2) – Vincent van der Voort (23)

22:00 uur Stephen Bunting (27) – Raymond van Barneveld (14)

Uitslagen vanaf de laatste 16 voor zover gespeeld:

 Laatste 16        
Pos  Player   Player score
1 Michael van Gerwen (1) Terry Jenkins (16) 4 1
2 Benito van de Pas Robert Thornton (9) 0 4
3 Peter Wright (5) Andy Hamilton (12) 4 0
4 Gary Anderson (4) Cristo Reyes 4 1
5 Phil Taylor (2) Kim Huybrechts (18) 4 3
6 Dean Winstanley (26) Vincent v d Voort (23) 2 4
7 Stephen Bunting (27) Michael Smith (22) 4 2
8 Adrian Lewis (3) Raymond v Barneveld (14) 3 4
 Laatste 8        
Pos  Player   Player score
1 Michael van Gerwen (1) Robert Thornton (9) 5 2
2 Peter Wright (5) Gary Anderson (4) 1 5
3 Phil Taylor (2) Vincent v d Voort (23)
4 Stephen Bunting (27) Raymond v Barneveld (14)
 Halve finale        
Pos  Player   Player score
1 Michael van Gerwen (1) Gary Anderson (4)
2

 

Foto (C) Lawrence Lustig – PDC 2015

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands