PDC

Vijfde European Tour titel in 1 jaar voor van Gerwen

De finale van de European Darts Matchplay is gewonnen door Michael van Gerwen. Michael versloeg in Innsbruck Dave Chisnall met 6-4. Deze overwinning werd de vijfde European Tout titel voor  Michael in 2015. Eerder had hij al twee titels in Duitsland te pakken en 1 in Gibraltar en ook in Venray was de titel voor Michael. Michael begon goed aan de finale dag met een 6-1 overwinning op Raymond van Barneveld. Dit was in de partij voor een plek in de kwartfinale.

In deze ronde viel ook het doek voor Benito van de Pas die verloor van de Schot Peter Wright. Vincent van der Voort won in deze ronde met de hakken over de sloot van Ian White. Oostenrijker Rowby John Rodriguez zorgde voor de nodige sensatie door  ten koste van Mervyn King de kwartfinales te bereiken. Daar viel voor het jonge Oostenrijkse talent het doek in de partij tegen de nummer 1 van de wereld Michael van Gerwen.

Voor Vincent werd de kwartfinale ook het eindstation omdat hij de winst aan Robert Thornton moest laten. Kim Huybrechts speelde ook een goed toernooi maar moest in de kwartfinale toch de laatste leg afstaan aan David Pallett.  Uiteindelijk bereikten Chisnall en van Gerwen de finale. Chisnall stond na een aantal legs tegen de darts in na zeven legs met 4-3 voor maar werd daarna gebroken door van Gerwen voor 4-4. Dat werd ook gelijk het keerpunt in de wedstrijd want Michael pakte de volgende twee legs en daarmee zijn eerste titel in Oostenrijk en de cheque van  £ 25.000,=

Uitslagen vanaf de laatste 16:

       
 Player   Player  score
Peter Wright Benito van de Pas 6 3
Dave Chisnall Terry Jenkins 6 5
Justin Pipe Kim Huybrechts 4 6
Alan Norris David Pallett 5 6
Ian White Vincent van der Voort 5 6
Brendan Dolan Robert Thornton 4 6
Mervyn King Rowby John Rodriguez 4 6
Michael van Gerwen Raymond van Barneveld 6 1
 Laatste 8        
 Player   Player  score
Peter Wright Dave Chisnall 3 6
Kim Huybrechts David Pallett 5 6
Vincent van der Voort Robert Thornton 3 6
Rowby John Rodriguez Michael van Gerwen 3 6
 Halve finale        
 Player   Player   score
Dave Chisnall David Pallett 6 3
Robert Thornton Michael van Gerwen 1 6
 Finale        
 Player   Player   score
Dave Chisnall Michael van Gerwen 4 6

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands