OVERIG NIEUWS

Veltins Open in Hummelo gewonnen door Maarten Gerritsen

Zaterdag 7 februari werd in café FF naar Steef in Hummelo de tweede editie gehouden van het Veltins Open. De eerste editie, in 2014, werd gewonnen door Matthieu Ordelman die zaterdag ook aanwezig was om zijn titel te verdedigen. In totaal hadden 33 deelnemers zich ingeschreven voor dit dartsevenement met een gegarandeerde prijzenpot van € 500,= waarvan € 200,= voor de winnaar. Onder de deelnemers enkele “dartskanonnen” uit de regio zoals Nick Scholten, Maarten en Stephan Gerritsen en Luuk Boeijink en twee dames,Merian Berendsen en Alexandra Lievers die de moed hadden om in dit sterke deelnemersveld de strijd met de heren aan te gaan.

Gestart werd in 8 poules waarvan de beste 2 door gingen naar de laatste 16 waar in een knock out fase verder werd gespeeld tot en met de finale. De “kanonnen” wisten de laatste 16 zonder slag of stoot te bereiken maar dat deed ook Merian Berendsen. Maar in die ronde ging het mis. Ze verloor met 3-0 van de latere finalist Wesley van de Veen. Ook bij de laatste 16 titelverdediger Matthieu Ordelman die nog 1 ronde wist te overleven maar in de kwartfinale verloor van Nick Scholten. Verrassend was de uitschakeling van Stephan Gerritsen in de kwartfinale. Stephan, vorige week nog met Arnhemmer Ahmad Ahmaddy kwartfinalist van het Dutch Open koppel, werd in die ronde afgetroefd door een sterk spelende Luuk Boeijink.

Maarten Gerritsen, die vorige week  tijdens de Dutch Open de laatste 16 bereikte had een ronde later, in de halve finale, ook de handen vol aan Luuk Boeijink in maar bleef overeind door de beslissende negende leg als eerste te finishen.

Wesley van de Veen en Maarten haalden de finale. Een finale die een anti climax werd voor Wesley van de Veen. Hij speelde enorm sterk tot aan de finale. Met 11, 12 en 13 darters klopte Wesley onder meer Ronal Kool en Nick Scholten maar was in de finale geen schim meer van zichzelf. Het werd een troosteloze 6-1 nederlaag waarmee de tweede Veltins Open titel met Maarten Gerritsen mee ging naar het Gelderse Beek.

Hieronder de uitslagen vanaf de laatste 16:

 Laatste 16        
Pos  Player   Player  score
1 Nick Scholten Toon te Kamp 3 1
2 Joost Geurts Matthieu Ordelman 1 3
3 Wesley van de Veen Merian Berendsen 3 0
4 Bram Menkveld Ronald Kool 2 3
5 Maarten Gerritsen Maurice Landaal 3 0
6 Bert Luimes Roger Sheldon 2 3
7 Stephan Gerritsen Harrie ten Holder 3 0
8 Luuk Boeijink Melvin Rouwenhorst 3 2
 Laatste 8        
Pos  Player   Player   score
1 Nick Scholten Matthieu Ordelman 4 2
2 Wesley van de Veen Ronald Kool 4 2
3 Maarten Gerritsen Roger Sheldon 4 2
4 Stephan Gerritsen Luuk Boeijink 1 4
 Halve finale        
Pos  Player   Player   score
1 Nick Scholten Wesley van de Veen 2 5
2 Maarten Gerritsen Luuk Boeijink 5 4
 Finale        
Pos  Player   Player   score
1 Wesley van de Veen Maarten Gerritsen 1 6

 

Op de foto winnaar Maarten Gerritsen samen met Saskia Remmelink de vrouw van Jan Remmelink van Dutch Canadian Food Line Zutphen, 1 van de sponsoren van het toernooi. Saskia vond het een hele eer de prijzen uit te reiken op dit in haar ogen perfect en zeer gezellig evenement.

error: © Prodarts Europe - the Netherlands