PDC

Vanavond moet het gebeuren

Wie mag zich straks Betway Premier League kampioen 2016 noemen? Welke speler strijkt vanavond, donderdag 19 mei, in de O2 te Londen deze eer op en de cheque van £ 200.000,=?  Slechts 4 spelers maken deze kans na 15 spannende weken competitie waarvan de laatste speelweek in Rotterdam Ahoy. Daar stelde Michael van Gerwen zijn nummer 1 positie zeker door voor eigen publiek Phil Taylor te kloppen. Daarvoor ontving Michael als bonus £ 25.000,= die gekoppeld was aan de eerste plaats na 15 speelweken.

Maar vanavond is het  er op of er onder. Verliezen betekent nu uitgeschakeld en geen plek in de finale. Volgens het draaiboek speelt vanavond de nummer 1 op de ranglijst na 15 speelweken tegen de nummer 4 en de nummer 2 tegen de nummer 3 en de winnaars van deze partijen spelen dan later deze avond de grote finale.

Michael van Gerwen, nummer 1 speelt de openingswedstrijd tegen Adrian Lewis en Michael is erg gebrand deze titel weer eens te winnen. Twee jaar op rij viste hij achter het net maar zal vanavond zoals hij zelf zegt op scherp staan.

Maar ook Lewis wil na 5 jaar weer eens de smaak van de overwinning in de Premier League proeven. En hij is erg zelf verzekerd door zijn goede resultaten de afgelopen weken en geeft zich een goede kans tegen Michael omdat direct knock out toch een heel ander spelletje is.

In de tweede partij Phil Taylor tegen Gary Anderson. Voor Anderson wordt het vanavond de jacht op zijn derde Premier League titel op rij. Anderson had geen florissante start dit jaar maar vocht zich terug naar de top vier en zegt zelf; ‘ Ik ga er vanavond voor en wie weet herhaalt de geschiedenis zich!’.

En ook Taylor wil de titel. Het heeft hem flink geraakt dat hij vorig jaar de titel mis liep  maar zal vanavond ontspannen aan de play off beginnen. Hij wil genieten van de wedstrijd tegen Anderson en liefst geen enkele dubbel willen missen omdat je daar volgens hem op afgerekend wordt.

Halve finale – Best of 19 legs

Michael van Gerwen (1) – Adrian Lewis (4)

Phil Taylor (2) – Gary Anderson (3)

Finale – Best of 21 legs

v Gerwen/Lewis – Taylor/Anderson

Foto © PDC – Lawrence Lustig 2016

error: © Prodarts Europe - the Netherlands