PDC

Unibet World Grand Prix, update halve finales bekend

Vier wedstrijden in de kwartfinale vullen het donderdagavond programma van de Unibet World Grand Prix. Een avond waarop drie Nederlanders in actie komen en we al verzekerd zijn van tenminste 1 Nederlander in de halve finale. Wie dat gaat worden zal aan het eind van de tweede partij van de avond bekend zijn. Die wedstrijd wordt gespeeld door Benito van de Pas tegen Raymond van Barneveld, 2 spelers in vorm en kan, zoals het er op papier uitziet wel eens een kraker worden. De avond wordt geopend door Dave Chisnall en Daryl Gurney. Gurney won gisteren ruim van Steve West en Chisnall schakelde thuis favoriet Brendan Dolan uit.

In de derde partij alle ogen gericht op Michael van Gerwen die het opneemt tegen Simon Whitlock. Whitlock schakelde gisteren na een bloedstollend spannende vijfde set Alan Norris uit met 3-2 en heeft geopperd dat Michael vanavond er niet gemakkelijk vanaf zal komen. Het vuurtje wordt dus al voor de wedstrijd opgestookt, maar kijken wat voor dartsspektakel dit vanavond oplevert.

In de slotpartij van de avond Gary Anderson tegen Kim Huybrechts die tot nu toe ook een sterk toernooi speelt. Maar dat doet Gary ook, sterker nog het is al weer een poosje geleden dat we Gary zo sterk hebben zien spelen.

Alle wedstrijden ook vanavond best of 5 legs best of 5 sets met als inzet het bereiken van de halve finale.

Korte wedstrijdverslagen:

Dave Chisnall – Daryl Gurney  3 – 1

Dave Chisnall heeft vrij eenvoudig de halve finale bereikt. Gurney die gisteren nog overtuigend Steve West uitschakelde was nu niet gelukkig op zijn openingsdubbels en scores en bleef zo achter Chisnall aan huppel de eerste set verloor Gurney met 3-2 na een gemiste kans op 100 voor de set en de tweede verloor hij met 3-0.

Set 3 won Gurney nog wel wel 3-0 en werd het toch nog spannend in set 4 maar in de vijfde leg van die set pakte Chisnall met 3 darts voor 53 toch de winst.

Benito van de Pas – Raymond van Barneveld  0 – 3

Slechts 1 leg schreef Benito van de Pas op zijn naam in de kwartfinale tegen Raymond van Barneveld. Voordat hij met een fraaie 147 finish in de eerste leg van set 3 een punt op het scorebord kreeg had Raymond 6 legs op rij gewonnen, 3-0 set 1  en 3-0 set 2. Raymond was zelfverzekerd, had goede scores en finishes en dat was hetgeen bj Benito ontbrak.

In de derde set maakte Raymond in leg 2 1-1 en met een 142 finish 1-2 en een leg later werd het 1-3 en is daarmee door naar de halve finale.

Michael van Gerwen – Simon Whitlock  3 – 1

Het ging allemaal niet zo vanzelfsprekend. Michael had best een pittige tegenstander in Simon Whitlock. De eerste set werd met 3-1 gewonnen door Michael maar deze kon maar moeilijk Whitlock van zich afschudden in set 2 die uiteindelijk ook met 2-3 door the Wizard gewonnen werd.

Ook set eindigt in 3-2 maar nu weer in het voordeel van Michael die gebroken werd in leg 3 voor 2-1 en vervolgens een 130 finish tegen kreeg voor 2-2. Toch wist Michael de vijfde leg weer als eerste te finishen en was nog 1 set verwijderd van de halve finale.  Die vierde set pakte hij met 3-1 en kan zich nu voorbereiden op de match tegen Dave Chisnall.

Gary Anderson – Kim Huybrechts  3 – 1

De vierde en laatste speler die de halve finale heeft bereikt in Gary Anderson. In een partij vol met gemiste dubbels en lage scores bleek de Schot toch de meest trefzekere van de twee. Tegenstander Kim Huybrechts begon goed aan de match door met 0-3 de eerste set te pakken. Maar in de tweede set vond Anderson het bord beter en met een 141 finish sloot hij deze set met 3-1 af voor een 1-1 gelijke stand.

In de derde set was de eindstand ook 3-1 en na flink wat gemiste dubbels van Kim op 2-2 te maken in set vier win Anderson uiteindelijk de race om de dubbel en zo eindigde ook die set in 3-1

Overzicht toernooiverloop tot nu toe:

World Grand Prix 2016        
Pos  Player   Player    score
1 Michael van Gerwen (1) Steve Beaton 2 1
2 Mick McGowan James Wilson 1 2
3 Michael Smith (8) Alan Norris 1 2
4 Joe Cullen Simon Whitlock 1 2
5 Peter Wright (5) Brendan Dolan 0 2
6 Dave Chisnall Robbie Green 2 1
7 Phil Taylor (4) Steve West 1 2
8 Mensur Suljovic Daryl Gurney 1 2
9 Gary Anderson (2) Jamie Caven 2 0
10 Kyle Anderson Cristo Reyes 2 1
11 Robert Thornton (7) Stephen Bunting 1 2
12 Ian White Kim Huybrechts 1 2
13 James Wade (6) Terry Jenkins 1 2
14 Gerwyn Price Benito van de Pas 0 2
15 Adrian Lewis (3) Jelle Klaasen 2 1
16 Mervyn King Raymond van Barneveld 0 2
 Laatste 16        
Pos  Player   Player    score
1 Michael van Gerwen (1) James Wilson 3 0
2 Alan Norris Simon Whitlock 2 3
3 Brendan Dolan Dave Chisnall 1 3
4 Steve West Daryl Gurney 0 3
5 Gary Anderson (2) Kyle Anderson 3 1
6 Stephen Bunting Kim Huybrechts 0 3
7 Terry Jenkins Benito van de Pas 1 3
8 Adrian Lewis (3) Raymond van Barneveld 0 3
 Laatste 8        
Pos  Player   Player    score
1 Michael van Gerwen (1) Simon Whitlock 3 1
2 Dave Chisnall Daryl Gurney 3 1
3 Gary Anderson (2) Kim Huybrechts 3 1
4 Benito van de Pas Raymond van Barneveld 0 3
 Halve finale        
Pos  Player   Player    score
1 Michael van Gerwen (1) Daryl Gurney
2 Gary Anderson (2) Raymond van Barneveld
 Finale        
Pos  Player   Player    score
1

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2016

error: © Prodarts Europe - the Netherlands