PDC

UK Open derde ronde; de loting

bolton_podium_01Jelle Klaasen wist zich gisteren als enige Nederlander staande te houden in het Speedy Services UK Open toernooi. Gestart werd met een voorronde en de eerste en tweede ronde over een best op 9 legs. Korte partijen waar je van begin af aan bij de les moet blijven anders loop je de achterstand niet makkelijk in. Ook moeten de pijlen dan wel vallen, en niet zoals bij Vincent van der Voort die in de voorronde bijna geen pijl snel in de dubbel wist te gooien. Met de hakken over de sloot ging hij verder naar de eerste echte ronde, waar het niet veel beter ging en er met 3-5 af ging tegen Kirk Shepherd. Gino Vos won ook in de voorronde van Alan Derrett om vervolgens in zijn tweede partij met 5-1 van Connie Finnan te verliezen. Roland Scholten speelde in de eerste ronde zijn partij tegen Conan Whitehead, een debutant op het grote podium. En Roland kampte met hetzelfde euvel als Vincent, double trouble wat hem de partij kostte.

Verder ging in de eerste ronde Leon de Geus onderuit tegen Scott Robertson en op dat moment hadden nog twee Nederlanders een kans voor een plek in de derde ronde. Beiden hadden nog niet gespeeld, door de ranking voor dit toernooi werd hun eerste partij bepaald in de tweede ronde. Co Stompé en Jelle Klaasen kwamen in actie waarvan alleen Jelle Klaasen aan het eind van de avond succes had tegen Gareth Pass. Wel waren alle negen legs nodig voor een winnaar. In de partij van Co waren ook alle negen legs nodig, helaas voor Co werd de laatste leg gewonnen door zijn tegenstander Michael Mansell.

Uit deze ronden bleven 32 spelers over en stroomt de top 32 van de UK Open ranking in. Er wordt dan opnieuw geloot zonder seeding waardoor er interessante partijen uit de hoge hoed kunnen komen. Hieronder de loting en de bord indeling van de partijen die vanaf 20:00 uur van start gaan. De laatste keer op 8 borden tegelijk en een iets langer format namelijk best of 17 legs.

Derde ronde        
Pos  Player   Player score  
  Bord 1        
1 Mark Webster Richie Burnett
2 John Part Ted Hankey
3 Phil Taylor Ronny Huybrechts
4 Michael van Gerwen Mervyn King
Bord 2
1 Kim Huybrechts Jyhan Artut
2 Simon Whitlock Wes Newton
3 Raymond van Barneveld Michael Smith
4 Adrian Lewis Matthew Dennant
Bord 3
1 Steve West Ian White
2 Matt Padgett Richie Howson
3 Mark Lawrence Terry Temple
4 Conan Whitehead Michael Mansell
Bord 4
1 Kevin McDine Adam Hunt
2 Peter Wright Gaz Cousins
3 Steve Beaton Joey Palfreyman
4 Adrian Gray Dean Stewart
Bord 5
1 John Henderson Scott Rand
2 Dave Chisnall William O’Connor
3 James Wade Jamie Caven
4 Robert Thornton Matthew Edgar
Bord 6
1 John Bowles Paul Nicholson
2 Terry Jenkins Jim Walker
3 Ken MacNeil Ronnie Baxter
4 Andy Hamilton Andy Boulton
Bord 7
1 Stephen Bunting Andy Jenkins
2 Kirk Shepherd Mark Cox
3 Stuart Kellett Dennis Smith
4 Kevin Painter Jason Hogg
Bord 8
1 Lee Palfreyman Joe Cullen
2 Ross Smith Jelle Klaasen
3 Brendan Dolan Colin Lloyd
4 Gary Anderson Andy Smith

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands