PDC

Toppers sneuvelen in eerste ronde Auckland Darts Masters

PDC wereldkampioen bij de jeugd, de in Tasmanië geboren Corey Cadbey en Kyle Anderson, hebben in Auckland Nieuw Zeeland, in de eerste ronde van de Auckland Darts Masters, het publiek op de banken gekregen door respectievelijk Peter Wright en Gary Anderson uit het toernooi te spelen.

De als eerste geplaatste Gary Anderson moest met 4-6 buigen voor Kyle Anderson. Anderson haalde in deze partij een gemiddelde van bijna 103 met 3 pijlen. De Australiër kwam van 0-1 achter 3-1 voor. Daarna kon Gary nog 3 van de 5 erop volgende  legs winnend afsluiten maar stond nog steeds achter. In de 10de leg verzilverde Kyle zijn sterke inzet en verzekerde zich van een plek bij de laatste 8.

Corey Cadbey, die vorig jaar ook al Phil Taylor het nakijken gaf tijdens de Perth Darts Masters, kon een 4-3 achterstand omzetten in een 6-4 overwinning en komt nu in de volgende ronde invaller Michael Smith tegen die met 6-0 won van Rob Szabo.

Ook de andere invaller bij dit toernooi, Daryl Gurney maakte een schitterde debuut in deze toernooi reeks door met 6-2 van Rob Modra te winnen, en speelt morgen in de kwartfinale tegen James Wade.

Raymond van Barneveld, de enige Nederlander in dit deelnemersveld won met 6-4 van Warren Parry en komt nu in de kwartfinale uit tegen Phil Taylor die Darren Herewini met 6-4 klopte.

Hieronder alle uitslagen uit de eerste ronde en  het vervolg kwartfinale . De speelvolgorde is 1ste wedstrijd James Wade, dan Kyle Anderson, de Raymond van Barneveld en tot slot Corey Cadbey tegen Michael Smith de regerend wereldkampioen jeugd tegen een voormalig wereldkampioen.

Eerste ronde        
Pos  Player   Player   score
1 Gary Anderson (1) Kyle Anderson 4 6
2 Simon Whitlock Cody Harris 6 4
3 James Wade (4) Mark Cleaver 6 2
4 Daryl Gurney Rob Modra 6 2
5 Peter Wright (2) Corey Cadby 4 6
6 Michael Smith Rob Szabo 6 0
7 Raymond van Barneveld (3) Warren Parry 6 4
8 Phil Taylor Darren Herewini 6 4
Kwartfinale        
Pos  Player   Player   score
1 Kyle Anderson Simon Whitlock
2 James Wade (4) Daryl Gurney
3 Corey Cadby Michael Smith
4 Raymond van Barneveld (3) Phil Taylor
error: © Prodarts Europe - the Netherlands