PDC

Titel met een griffel voor Mighty Mike

mvg_eurochamp_01Op indrukwekkende wijze heeft Michael van Gerwen gisteren in het Duitse Muelheim het European Championship gewonnen. Heel indrukwekkend door onder andere een negen darter in de halve finale tegen Raymond van Barneveld  en nog een 161 finish in dezelfde partij gevolgd door een 167 finish in de finale tegen Terry Jenkins. Alhoewel van Gerwen geen sterke start had in de halve finale tegen Raymond van Barneveld kwam hij beetje bij beetje van een 2-0 achterstand terug. In leg 7 bij een 4-2 achterstand gooide Michael op de van Gerwen manier een negen darter, openen met 177, dan een 180 om met 144 ’the perfect darts leg’ af te ronden. Om gelijk te maken (5-5) gaat er ook nog eens een 161 finish in en vanaf dat moment is Mighty Mike los en bereikt de finale met een 11-6 overwinning.

En een van Gerwen op stoom is niet meer te stoppen dat ondervond tegenstander in de finale, Terry Jenkins. Na vijf legs stond ’the Bull’ 5-0 achter en was in die vijf legs niets meer te zien van het zo sterke spel wat van Terry in het toernooi hebben gezien. Jenkins klopte dit toernooi onder meer Gary Anderson in de eerste ronde en in de kwartfinale Stephen Bunting. Bunting had de ronde ervoor Taylor nog verslagen maar kon Jenkins niet van de halve finale afhouden,

Het vijfde punt in de partij werd ook nog eens met een 167 finish door Michael binnen gehaald. Na de eerste break in de finale toch even drie sterke legs van Jenkins die de score naar 5-3 terug bracht. Maar zoals al gezegd Michael was niet meer te houden en liep uit naar een 10-3 voorsprong voordat Terry zijn laatste punt in de partij wist te scoren na een gemiste matchdart op dubbel 18 voor een 114 finish. Een leg later valt het doek als Michael het elfde punt scoort en een nieuwe titel mag bijschrijven op zijn inmiddels indrukwekkende lijst met overwinningen.

Uitslagen vanaf de kwartfinales:

 Laatste 8        
Pos  Player   Player    score
1 Michael van Gerwen (1) Dave Chisnall (8) 10 5
2 Raymond van Barneveld Peter Wright (4) 10 7
3 Stephen Bunting Terry Jenkins 7 10
4 Mervyn King Jelle Klaasen 10 5
 Halve finale        
Pos  Player   Player    score
1 Michael van Gerwen (1) Raymond van Barneveld 11 6
2 Terry Jenkins Mervyn King 11 8
 Finale        
Pos  Player   Player    score
1 Michael van Gerwen (1) Terry Jenkins 11 4

 

Foto (C) Lawrence Lustig – PDC

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands