WDF/BDO

“The Dutch Crown”, Francisca Hoenselaar stopt definitief

francis_01“Via deze weg wil ik laten weten dat mijn darts carrière definitief voorbij is. Afgelopen zaterdag 26 juli was het precies 2 jaar geleden dat ik met mijn scooter onderuit ben gegaan. De schade aan mijn pols is te groot geweest om ooit nog eens aan een comeback te denken, sterker nog ik raak het bord niet meer. Daarom wil ik graag iedereen ontzettend bedanken die aan mijn mooie looptijd van 30 jaar darts hebben gestaan. DANK U WEL voor al het moois wat jullie mij hebben gegeven.” Dit bericht schreef de Rotterdamse aan de Nederlandse Darts Bond om dit nieuws persoonlijk naar buiten te brengen.

In 2011 gaf  Hoenselaar al aan te stoppen met het Nederlands Team, maar op individueel vlak nog wel door te willen gaan. In april 2013 ontving de oud Lakeside kampioene een lintje op het stadhuis in Rotterdam. De dartster kreeg een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Aboutaleb. Ook de Nederlandse Darts Bond en Rotterdamse Darts Organisatie stonden destijds uitgebreid stil bij haar afscheid.
De Nederlandse Darts Bond dankt Francis voor haar inzet voor het Nederlands team en voor wat ze betekend heeft voor de Nederlandse dartssport. Zo werd de Rotterdamse 15 keer Nederlandskampioen, 7 keer Dutch Open kampioen, 2 keer wereldkampioen singles en 2 keer wereldkampioen koppels. In 2009 won ze de prestigieuze Lakeside titel door Trina Gulliver, haar eeuwige rivaal, in de finale

error: © Prodarts Europe - the Netherlands