WDF/BDO

Tamara Schuur en Wesley Harms een ronde verder

tamara_lwp_2014_01De 2014 editie van de Lakeside World Pro startte met een geweldige verrassing, de uitschakeling van 9-voudig Lakeside World Champion dames, Trina Gulliver. Verantwoordelijk voor deze daad was Tamara Schuur die in twee sets het niet al te beste spel van ’the Golden Girl’ afstrafte. Tamara bereikte daarmee de kwartfinale dames waar mogelijk Aileen de Graaf haar volgende tegenstander kan zijn als deze Lisa Ashton weet te kloppen. In de tweede partij werd titelverdediger Scott Waites ontroont door een zeer sterk spelende Alan Norris. Norris liet zich geen kans onbenut en won overtuigend met 3-0. 

3-voudig Lakeside wereldkampioen, Martin Adams leek in de voorronde af te stevenen op een zeer gemakkelijke overwinning op de Canadees, David Cameron. Adams kwam 2-0 voor voordat Cameron goed tegenstand harms_lwp_2014_01bieden kon. De Canadees kwam terug naar 2-1 in sets en ook in de vierde set moest ‘Wolfie’ alle zeilen bijzetten om Cameron van het lijf te houden. Het lukte hem uiteindelijk wel en won met 3-1 voor een plaats bij de laatste 32. Daar treft hij de als 3de geplaatste Tony O’Shea een kraker dus.

In de laatste partij van de middag een herhaling van de kwartfinale partij van 2012. Wesley Harms tegen Paul Jennings. In dat jaar won Harms die daarmee de halve finale bereikte en de vraag was of hij opnieuw Jennings opzij wist te zetten. Wesley had geluk dat Paul Jennings daar ( niet vrijwillig) aan mee werkte. Paul Jennings had een enorm probleem om de dubbels te vinden en daardoor gaf hij tot twee maal toe de set uit handen. Wesley is door naar de laatste 16 waar hij of tegen Darryl Fitton of Tony Eccles zal uitkomen.

Vanavond worden weer 4 wedstrijden gespeeld met in de derde wedstrijd Jeffrey de Graaf tegen Martin Atkins. Verder twee voorronde partijen en als laatste partij van de avond een damespartij.

Foto’s bij dit verhaal (C) Tiptoppics – Engeland

error: © Prodarts Europe - the Netherlands