PDC

Super kraker op eerste dag McCoy’s Premier League

Vanavond ging in the Manchester Arena de eerste ronde van de PDC McCoy’s Premier League competitie van start. Een competitie over 14 speeldagen met de 8 topspelers van de PDC circuit. Nadat de spelers overdag eerst een bezoekje brachten aan de training van Manchester United om ze relaxed zich voor te bereiden op het spektakel in een volgepakte speelzaal mochten Andy Hamilton en James Wade het spits afbijten. Het format van deze competitie wordt gespeeld over maximaal 14 legs, dus een gelijkspel is mogelijk of de match stopt zodra een speler 8 legs heeft gewonnen.

Andy Hamilton – James Wade  8-5

Andy Hamilton wist zijn goede vorm van het WK voor te zetten in de partij tegen Wade. Maar the Machine, James Wade schud je niet zo maar van je af waardoor het na zes legs nog gelijk was, 3-3. Tot legs zes moest Wade altijd terugkomen vanuit een achterstand, maar wist dit om te buigen in de zevende waarin hij Hamilton brak.

Nu liep the Hammer achter de feiten aan, maar dit duurde slechts 1 leg want Andy brak gelijk terug en met behoud van zijn eigen leg kwam hij 5-4 voor. Opnieuw wist Hamilton een break te forceren in de 10de waardoor hij op 6-4 kwam en in de elfde zelfs op 7-4.  Wade kon nog 1 keer een punt scoren als Hamilton 1 match darts tegen het ijzer van dubbel 16 gooit waardoor hij een 112 finish mist. Met de darts maakt Hamilton het vervolgens in leg 13 af.

Simon Whitlock – Raymond van Barneveld  7-7

In deze wedstrijd begon Barney goed tegen Whitlock. Nadat beiden hun eigen leg wisten te houden brak Raymond in de derde leg en met behoud van zijn eigen leg 4 komt hij 3-1 voor. Whitlock komt in de 8ste weer op gelijke hoogte 4-4 en komt in de negende voor weer op voorsprong.

 In leg 10 staan de twee weer gelijk want in 15 darts vindt Raymond de dubbel maar moet dan twee legs aan Simon laten die hierdoor 1 leg verwijderd is van de volle winst. Dit keer zien weer even de klasse van Raymond die in de 13de leg met daarin zijn 4de 180 score van de partij op 7-6 komt en in een 13 darter op 7-7 komt.

Kevin Painter – Gary Anderson  8-6

“the Artist”, Kevin Painter had een droom start bij zijn debuut op het Premier League podium. Painter speelde deze partij tegen de titelhouder Gary Anderson die niet wist wat hem overkwam want na 5 gespeelde legs keek Gary tegen een 5-0 achterstand aan.

Pas in de zesde leg wist Anderson zijn eerste punt te scoren. Makkelijk ging dit niet want voor hij de dubbel vond miste hij al zes darts. Na een break in de volgende leg en behoud van de 8ste komt Anderson terug naar 5-3, maar als het in de leg erna weer dubbel drama wordt maakt Painter er 6-3 van.

Maar ook Painter gaat wat dubbels missen waardoor Gary van 6-4 terug komt naar 6-6. De match leek ook af te stevenen op een gelijkspel ware het niet dat Painter er anders over dacht. Met twee sterke legs waarvan leg 13 wordt geopend met een 180 weet Kevin toch deze twee legs op naam te zetten en de volle winst binnen te halen.

Adrian Lewis – Phil Taylor  7 -7

Een werkelijk te gekke match. Lewis was in de beginfase tegen Phil Taylor even niet van deze wereld. Ongekend goede scores en geen dubbel mis zorgde ervoor dat de tweevoudig PDC wereldkampioen na 5 gespeelde legs 5-0 voor stond. Taylor kreeg in die fase geen pijl voor een dubbel, dat gebeurde pas in de zesde leg. Taylor liet deze kans niet onbenut en zette in ieder geval voor de eer een punt op het scorebord.

Na de break ging Lewis gelijk weer op volle toeren verder en als the Power dan 102 mist op dubbel 16 maakt Jackpot er 6-1 van. Maar vanaf dat moment is er bij Taylor een knop omgegaan en komt hij op werkelijk weergaloze wijze terug naar 6-6. De zaal explodeert zowat van emotie maar heeft de kant van Taylor gekozen. Als Adrian in de 13de leg tops moet uitgooien moet hij dit doen onder luid boe geroep uit de zaal.

Eerst mist hij tops maar vindt wel de dubbel 10 voor 7-6. Een geweldige finish onder deze omstandigheden.  In de 14de leg krijgt Lewis dan nog een kans om de volle winst te pakken, maar moet dan wel 140 uitgooien wat hem niet lukt. Koren op de molen voor Taylor die dubbel 16 vindt en van een zo goed als kansloze achterstand het beste rendemant er uit heeft weten te halen. 

Foto’s bij dit artikel (C) Lawrence Lustig – PDC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands