WDF/BDO

Stephen Bunting en Deta Hedman opnieuw niet te stoppen

bunting_englandopen13_01Op zondag 23 juni werden de laatste wedstrijden gespeeld van het England Open. Na voorronden op vrijdag, zaterdag en zondagmiddag tijd voor de finale partijen van de diverse toernooien. Twee dames singletoernooi finales, een heren single finale en drie finales voor de koppeltoernooien. Slechts in twee van de zes finale partijen nog Nederlandse inbreng, in de overige vier veel Engelsen en de beste Belgische dartsspeler Geert De Vos.  Geert speelde de singlefinale van het England Open tegen Stephen Bunting, en in die finale ging Geert helaas met 6-4 onderuit. Een sterk gespeelde finale van beide spelers met een dart gemiddelde van 32.56 voor Bunting en 30.99 voor De Vos. Aileen de Graaf speelde in de finale van het vrijdag gespeelde Ladies Festival of Darts.

Tegenstander in deze finale was Anastasia Dobromyslova  en de Russische was in de finale veruit de betere. Aileen was zoals ze zelf achteraf verklaarde veel te nerveus in deze finale. Ook in de dames koppelfinale samen met Irina Armstrong geen succes voor Aileen en Irina. Ook in deze partij speelden beide ver onder de maat en gingen daardoor met 3-0 onderuit tegen Trina Gulliver en Lisa Ashton. Wel Nederlands succes in het heren koppeltoernooi. Het Noord Hollandse duo Wesle Harms en Jeffrey de Graaf bleken te sterk voor de Engelsen James Hurrell en Marc Blandford. Wesley en Jeffrey wonnen met 3-1 en noteerden een gemiddelde van 31.68 in deze finale.

Op zondag was er ook nog een mixed triples toernooi hier ging de zege naar Robbie Green, Alan Norris en Deta Hedman. Zij versloegen Glen Durrant, Lisa Ashton en Tony Eccles met 3-1. Robbie Green had vrijdagavond al succes in het Early Bird opwarm toernooi dat hij won en Deta Hedman was zondag ook nog eens de beste dame in het England Open damestoernooi. In deze finale klopte Deta landgenote Lisa Ashton met 4-1. Glen Durrant gaf een extra feestelijk tintje aan dit toernooi. Hij gooide in de ronde voor een plek bij de laatste 64 een 9 darter.

De rankingen kunnen dus weer worden bijgewerkt. Het England Open telde namelijk mee voor de WDF, BDO en Zuiderduin Masters ranking.  Hieronder het overzicht van de uitslagen vanaf de kwartfinales singletoernooien. Voor de meer uitslagen zie het eerder gepubliceerde bericht op deze site

HEREN:

   Laatste 8        
Pos  Player   Player score  
1 Stephen Bunting Sam Head 5 4
2 James Hurrell Dave Smith 4 5
3 Jan Dekker Geert De Vos 3 5
4 James Wilson Tom Gregory 5 1
 Halve finale        
Pos  Player   Player score  
1 Stephen Bunting Dave Smith 5 2
2 Geert De Vos James Wilson 5 3
 Finale        
Pos  Player   Player score  
1 Stephen Bunting Geert De Vos 6 4

 

DAMES:

 Laatste 8        
Pos  Player   Player score  
1 Lisa Ashton Julie Gore 3 1
2 Rachel Brooks Tammy McKenzie 3 0
3 Anastasia Dobromyslova Trina Gulliver 3 0
4 Fallon Sherrock Deta Hedman 0 3
 Halve finale        
Pos  Player   Player score  
1 Lisa Ashton Rachel Brooks 4 2
2 Anastasia Dobromyslova Deta Hedman 0 4
   Finale        
Pos  Player   Player score  
1 Lisa Ashton Deta Hedman 1 4

 

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands