WDF/BDO

Spelersveld Zuiderduin Masters uitgebreid met 3 CLoD winnaars

sharon_Yordi_01Gisteren is in de Zuiderduinzaal van hotel Zuiderduin Egmond aan Zee de finaledag gespeeld van de Champions League of Darts. Via dit toernooi kunnen 3 spelers zich plaatsen voor deelname aan de Zuiderduin Masters 2014. Er valt een startbewijs te verdienen voor het herentoernooi, 1 voor het damestoernooi en 1 voor de Zuiderduin Masters Youth. Een groot deelnemersveld verdeelt over 5 toernooien ging vandaag de strijd aan voor het Zuiderduin Masters startbewijs en/of een startbewijs voor deelname aan de Winmau World Masters in Engeland of een VIP arrangement voor 3 personen voor de winnaar van het aspirantentoernooi. In het herentoernooi kwam voor de tweede keer op rij Yordi Meeuwisse in de herenfinale waarin hij het moest opnemen tegen Nico Thissen die verrassend enkele kanshebbers voor de titel wist te kloppen op weg naar de finale.

Maar in de finale moest Nico het helaas afleggen tegen de winnaar van vorig jaar, Yordi Meeuwisse die in een best of 3 sets beide sets met 3-0 won en zo voor de tweede keer op het Zuiderduin Masters podium een gooi naar de titel te doen.

In het damestoernooi eveneens een winnares die vorig jaar ook al met de eer ging strijken. Sharon Prins wist namelijk opnieuw de finale te halen waarin ze speelde tegen Carla Molema. Carla heeft ook al meegespeeld in een Zuiderduin. Carla speelde in 2009 al mee in het damestoernooi van de Zuiderduin Masters en was er erg op gebrand om dit jaar haar rentree te maken. Ze was er dichtbij na een sterke inhaalrace wist ze een achterstand weg te werken en er een zevende en beslissende leg uit te slepen. De spanning in die leg steeg ten top met beide dames op een dubbel. Sharon trok aan het langste eind en won de zevende leg en komt dus net zoals in 2013 via de CLoD terug op het Zuiderduin Masters podium.

De jeugdspeler die zich via het CLoD toernooi wist te plaatsen voor de Zuiderduin Masters Youth is Justin van Tergouw die na een nerveuze start in de derde leg zijn draai vond en een 2-0 achterstand beetje bij beetje omboog in een 4-2 ZuiderduinMasters_justin_01overwinning en hij zijn debuut gaat maken op het wereldpodium in Egmond aan Zee. Deze drie spelers en de winnares van het meisjestoernooi, Kyana Frauenfelder hebben met hun overwinning ook een starbewijs voor de Winmau World Masters gewonnen en reizen begin volgende maand af naar het Engelse Hull om aan dit grote evenement mee te doen. Kyana klopte in de meisjes finale Sharon Jansen met 1-3.

Voor de winnaar van het aspirantentoernooi viel er een schitterend VIP arrangement voor 3 personen te winnen. Drie dagen volop genieten van wereldklasse darts en dat allemaal van heel dichtbij meemaken. De geluksvogel werd, Javanico Jansen die in de finale sterker was dan zijn tegenstander Levy Frauenfelder.

Voor de verliezende spelers in de eerste ronde van het dames en herentoernooi is er nog een apart toernooi gehouden. Voor de winnaars van deze B toernooien ligt dan een hotelarrangement klaar om 3 dagen lang de Zuiderduin Masters te bezoeken en twee nachten in het hotel te logeren. Fokke Hooijsma won zo een pakket door met 3-0 van Pedro Heijen te winnen. Kelly Streef won het dames B- toernooi met 3-1 van Vanessa Zuidema en ook zij komt op 5 december naar Zuiderduin voor een prachtig weekeinde.

Voor alle uitslagen van de Champions League of darts verwijzen wij u naar de website van de CLoD, www.clod.nl

Inmiddels is de voorverkoop voor Zuiderduin Masters 2014, dat van 5 tot en met 7 december wordt gehouden, gestart en kan men kaarten of passe-partouts reserveren voor het toernooi. Hiervoor kan men terecht op de website van het toernooi, www.zuiderduinmasters.nl

Via Hotel Zuiderduin zijn aantrekkelijke hotelarrangementen te boeken voor dit evenement.
Meer informatie is te vinden op www.zuiderduin.nl

 

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands