WDF/BDO

Silverback opnieuw te sterk voor Wesley Harms

oshea_harms_01We zien dit jaar geen Nederlander in de Lakeside finale. Dapper strijdend is Wesley Harms onderuit gegaan en opnieuw werd hij geklopt door Tony O’Shea. Vorig jaar bij het debuut van Wesley op Lakeside verloor hij de beslissende 11de set, vandaag viel het doek voor Wesley in de 10de set.  De wedstrijd was van zeer hoog kaliber met in de eerste leg al een break door O’Shea gemaakt met een 120 finish. Uiteindelijk werd de eerste set tegen de darts in gewonnen door Tony met een 3-1 stand. Wesley brak echter gelijk terug in de tweede set om vervolgens met de darts de derde set met 3-2 te winnen. In die derde set kwam O’Shea nog op gelijke hoogte met de hoogste finish van de partij, een 160. Helaas was de voorsprong van Wesley maar van korte duur want 1 set later stonden de mannen weer gelijk (2-2)

Wesley had tot nu toe in de partij vaak teveel darts voor een dubbel nodig en daarmee verspeelde hij kostbare punten. Mede daardoor gingen set 5 en 6 naar O’Shea met niet vergeten erbij te vermelden dat O’Shea ook magistraal speelde en na 6 sets al 9 maal de maximum score van 180 wist te gooien. Wesley was blijven steken op 4 maar had wel een vracht aan 140 scores laten noteren. Na de break nam Wesley de regie van set 7 en 8 in handen en kwam terug naar 4-4. In set zeven werd er in de eerste leg een 118 voor 1-0 door hem gegooid, de hoogste finish van Wesley in de partij was 120 gegooid in de derde leg van set 2.

Helaas voor Wesley was ‘Silverback’ in topconditie en ook in topvorm. Al zijn trainingen  en gewichtsverlies hadden 100% rendement en stond er na 8 sets geen bijna uitgeputte naar adem snakkende O’Shea aan the oche. Goed voor tweemaal een 3-1 set overwinning waarmee de eindstand op 6-4 voor O’Shea kwam te staan. Voor de derde keer een Lakeside finale voor Tony, en het spreekwoord luidt, “Driemaal is scheepsrecht” Gemiddelden Wesley Harms 30.03 – Tony O’Shea 31.63