WDF/BDO

Silverback, O’Shea maakt einde aan Nederlandse droomfinale

Helaas, het is Wesley Harms niet gelukt om de finale van de Lakeside World Pro te bereiken. In een zinderende wedstrijd verloor de Nederlandse darter uit Barsingerhorn van de Stockporter, Tony O’Shea. Het was een zware opgave voor Wesley als debutant op dit wereldpodium vooral ook om dat de zaal geheel aan de kant van O’Shea stond. Des ondanks knokte Wesley voor wat hij waar was en liet geen moment ‘het koppie hangen’ en zo werd er op het scherpst van de snede gespeeld. Maar niet alleen Wesley stond onder druk, ook O’Shea, met de wetenschap dat er een al een debutant in de finale stond, had zijn zinnen op de finale gezet, dus ook hij stond gespannen op het podium.

Met hulp van een ademhalingscoach had hij zich hier op voorbereid en dat hield hem in deze partij op de been. Bij een 5-5 stand enige commotie op het podium de airco gaf wat problemen en ook het bord moest worden vervangen omdat er weel heel veel bouncers vanaf kwamen.  na enige tijd kwamen de darters terug op het podium en begonnen aan de laatste en beslissende set.

O’Shea nam een 2-0 voorsprong, dit kon omdat Wesley in die zware set dubbels miste pas in de derde leg wist hij nog en punt te scoren doch in de vierde met twee darts voor 40 werd de finale door Tony O’Shea bereikt.

Statistieken:

Setstanden;  O’Shea – Harms – 3-2 ; 0-3 ; 3-1 ; 1-3 ;2-3 ; 3-0 ; 2-3 ; 3-0 ; 3-2 ; 1-3 ; 3-1

Tony O’Shea 6 – 5 Wesley Harms
62 100 80
32 100+ 30
6 180 4
28.45 gem 29.46

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands