WDF/BDO

Scott Waites en Trina Gulliver de nieuwe Lakeside World Champions

Lakeside 2016 is gespeeld. De laatste wedstrijd, de heren finale werd gisterenavond zondag 10 januari gespeeld in the Lakeside Country Club te Frimley Green. Grote winnaar van deze finale werd Scott Waites die in 8 sets afrekende met de Canadees Jeff Smith. Smith kon pas na 5 gespeelde sets de eer redden door zet 6 met 3-0 te winnen. Smith had niet meer de vorm zoals de dag ervoor tijdens een bloedstollend spannende halve finale tegen Richard Veenstra. Smith vocht tegen zich zelf en gooide heel veel lose darts en ook voor het vinden van de dubbels had hij teveel pijlen nodig.

Zo werd vele malen de leg voor zijn neus weggekaapt door Scott Waites. Waites speelde zelfverzekerd en rustig en pakte gretig de kansen de kansen die hem geboden werden. Na de set winst van Smith had het even de schijn dat hij zich nog terug vechten ging en er nog enigszins meer spanning in de partij zou komen. Maar opnieuw speelde dubbels hem parten en werden set 7 en 8 met 3-2 door Waites gewonnen. De tweede titel voor Scott Waites want in 2013 won hij voor de eerste keer de grote titel.

Hoofdrol in dit toernooi was er voor Richard Veenstra die  als debutant de halve finale wist te bereiken. In die finale tegen Jeef Smith vocht hij als een leeuw voor een plek in de finale en wist zelfs in de 11de en laatste set een 2-0 achterstand weg te werken maar zag die kans in de tie break helaas na 2 legs in rook opgaan.

In de eerste halve finale tussen Scott Waites en Jamie Hughes stond Scott ook slechts 1 set af aan zijn tegenstander. Ook hier kon tegenstander Jamie niet de vorm evenaren als voorgaande partijen en werd met 6-1 uit het toernooi gespeeld.

Tussen de twee halve finales heren de finale van het damestoernooi tussen Deta Hedman en Trina Gulliver. Een finale tussen een speelster die al diverse keren dichtbij haar eerste titel was, maar lakeside_2016_09er steeds naast greep, Deta Hedman en Trina Gulliver, negenvoudig Lakeside World Champion. Maar vanaf 2012 won ze de titel niet meer en ook in andere grote toernooien verdween Trina meestal snel van het toneel.

Maar zaterdag was ’the Golden Girl’ terug op het hoogste niveau. Na een moeizaam begin waarin ze met 3-1 de eerste set verloor van Deta  kwam Trina langzaam op gang en vocht zich tot twee keer toe terug van een set achter naar een gelijke stand. In de vijfde en laatste set kon ze het verschil maken. Deta speelde een onfortuinlijke vijfde set en moest 3 legs op rij afstaan aan Gulliver die daarmee haar 10de Lakeside titel veroverde.