PDC

Rugklachten nekken vd Voort, Klaasen wint Nederlands onderonsje

Vincent vd Voort zien we niet meer terug dit WK. Hij verloor uiteindelijk met 3-1 in sets van de Duitser Max Hopp. In het begin van de partij was Vincent zeker scorend de Duitser nog de baas en pakte hij de 1e set met 3-1.
In het vervolg van de partij begonnen niet alleen de dubbels hem in steek te laten maar ook de al een tijdje opspelende rugklachten. Vincent kwam geen moment meer in zijn spel en zag Hopp een 3-1 zege in sets boeken. Na afloop gaf Vincent voor de camera van RTL7 zelfs aan dat als het zo blijft het dit wel eens geweest kon zijn.

Jelle Klaasen heeft zich via een 3-1 zege op Jeffrey de Graaf geplaatst voor de 2e ronde van dit WK. Beide landgenoten gingen in set 1 uitstekend van start. Jelle liet een 121 finish noteren en kwam op 2-0 in deze set. Mede via een 127 finish knokte de Graaf zich nog knap terug tot 2-2 maar moest uiteindelijk toch de set aan Klaasen laten.
De 2e set ging zelfs knap met 3-0 naar de Graaf. Klaasen liet zich daardoor niet ontregelen en wist via 3-2 in set 3 en 3-1 in set 4 de zege binnen te hengelen. Aanstaande woensdag wacht Brendan Dolan in de 2e ronde.

Kim Huybrechts zien we ook terug in de in de 2e ronde. Hij won in een op papier lastige partij uiteindelijk met 3-0 van James Wilson.
Dave Chisnall had de volle 5 sets nodig om Rowby-John Rodriguez van zich af te schudden. Hij mocht zelfs nog van geluk spreken dat de Oostenrijker soms slordig met zijn kansen omging. In de 5e set was Chizzy overigens wel oppermachtig en boekte dus een verdiende zege.

error: © Prodarts Europe - the Netherlands