WDF/BDO

Ross Montgomery en Aileen de Graaf zijn de Dutch Open 2014 kampioenen

Dutch_Winners_01Dutch Open 2014 zit er weer op. Drie dagen stond de Bonte Wever in Assen centraal voor het grootste dartstoernooi en dartsfeest van de wereld, het Dutch Open. Bijna 2.500 heren en 280 dames hadden zich aangemeld voor het single toernooi waar buiten veel prijzengeld ook belangrijke punten zijn te verdienen voor de BDO wereld ranking. de ranking van de World Darts Federation en Zuiderduin Masters ranking. De heren titel ging  na een spannende 5 sets durende finale naar de Schot Ross Montgomery die titelhouder Scott Waites in een zinderend spannende finale wist te kloppen. Na 2 sets en 4 legs  in de vijfde was de stand gelijk en even leek het erop dat Waites zijn titel ging prolongeren.

Scott opende echter met een maximum score in de laatste beslissende leg en eindigde met een pijl op dubbel 7 voor de titel. Aileen de Graaf won de dames finale van Anastasia Dobromyslova die  11 matchdarts niet verzilveren kon. Aileen kwam langszij en daar waar ze het tegen zat in de partij, de dubbels, was in de beslissende leg van de partij 1 dart op tops voldoende voor de titel.

Bijna had Waites geen finale gespeeld maar Waites overleefde 3 matchdarts van Jeffrey de Zwaan. En daar ging hij over nadenken vertelde hij na afloop en dat heeft me de partij gekost. In de halve finale heren moest tegenstander van Montgomery, Vladimir Andersen even tot de orde worden geroepen omdat hij hinderlijk met zijn darts speelde tijdens het gooien van de Schot. Verder was Montgomery de betere in deze halve finale die hij met 2-0 won.

Hieronder de uitslagen vanaf de kwartfinale heren en halve finale dames:

 Laatste 8    heren    
Pos  Player   Player score  
1 Leroy Nieuwenhuis Scott Waites 1 5
2 Richie George Jeffrey de Zwaan 2 5
3 Vladimir Andersen Dennis Verhaegen 5 2
4 Ross Montgomery Wesley Harms 5 2
 Halve finale        
Pos  Player   Player score  
1 Scott Waites Jeffrey de Zwaan 2 1
2 Vladimir Andersen Ross Montgomery 0 2
 Finale        
Pos  Player   Player score  
1 Scott Waites Ross Montgomery 2 3

 

 Halve finale    dames    
Pos  Player   Player score  
1 Danielle Ijpelaar A Dobromyslova 3 4
2 Aileen de Graaf Zoe Jones 4 0
 Finale        
Pos  Player   Player score  
1 A Dobromyslova Aileen de Graaf 4 5

 

Foto (C) Evert Zomer

error: © Prodarts Europe - the Netherlands