PRODARTS EUROPE

Ronald Brandsen wint Road to the Winmau finale in Zevenaar

Ronald_winmau_01Gisteren heeft Ronald Brandsen op de finale dag van ’t Haspeltje  Road to the Winmau ranking toernooi het fel begeerde startbewijs voor de Winmau World Masters bemachtigd. In een spannende finale wist de oud Nederlands team speler een andere Nederlandse selectie speler, Stephan Gerritsen, in de allerlaatste leg de winst af te snoepen.  Na een matige start van Stephan, die de match begon, kwam Stephan met 2-0 achter te staan. In de derde leg opent Stephan dan met een 180 en weet ook zijn leg te houden, maar ook Ronald Brandsen speelt op scherp en zet met een 110 finish de stand weer op 3-1. In een best of 11 komt de zege aardig in zicht, alleen bij darts is het zo dat de wedstrijd niet gewonnen is voor de laatste dubbel is gegooid en vaak genoeg zijn spelers vanuit een bijna kansloze positie teruggekomen en wonnen de partij.

En het begon er op te lijken dat we zo een scenario gingen meemaken want Stephan kwam sterk terug en liep zelfs uit naar 3-4. Toch had Stephan te vaak een zo called lose dart en hielp daarmee Ronald terug in het zadel. Brandsen bleef namelijk rustig verder spelen, wachtte op wat ging komen en wat er kwam pakte voor hem goed uit. In leg 8 wist hij gelijk te maken om vervolgens in de negende leg 1 punt achter te komen en Stephan 1 punt verwijderd was van de titel en het Winmau ticket. Dat punt werd onbereikbaar voor Stephan want in leg 10 komt Ronald weer gelijk en zet in de beslissende leg die Stephan begint de betere scores op het bord. Hierdoor heeft Ronald alle tijd voor een 36 finish die hij in de met 6 darts weet te vinden en daarmee het Winmau ticket op zak heeft.

Een mooie overwinning want het deelnemersveld was zwaar. Heel veel regionale toppers hadden zich geplaatst voor deze finale dag. Ranking aanvoerder  Dennis Sanders kwam tot en met de halve finale waarin hij met 5-3 verloor van Ronald Brandsen. Martijn Diedrich was de andere halve finalist en eigenlijk wel de verrassing van die dag. Martijn klopte in zijn groep Jess van de Kamp een speler die we eigenlijk tipten voor minimaal de halve finale.

Binnenkort gaat in ’t Haspeltje weer een nieuw seizoen van start voor een Winmau ticket voor 2014. Dus houd deze website en die van ’t  Haspeltje Zevenaar in de gaten. Ook interesse om een ranking toernooien circuit te starten voor de Road to the Winmau stuur dan een email via het contact formulier

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands