WDF/BDO

Robson en Green door naar laatste 16 op Lakeside, Norris ontsnapt aan uitschakeling

robson_01Vier wedstrijden stonden vanmiddag op het programma van het BDO Lakeside World Professional Darts Championship. Met in de tweede partij van de middag het debuut van Anneke Kuijten op dit wereldpodium. Het werd een dramatisch optreden voor de 35 jarige dartster uit Geldrop een dag om zo snel mogelijk te vergeten. Anneke die als stand bye speelsters van het Lakeside Play off toernooi het toernooi binnen kwam omdat de Winmau World bij de dames al was geplaatst liet voor het begin van de partij tegen Trina Gulliver via de sociale media nog weten dat ze lekker had getrained en een erg goed gevoel had voor de aanstaande match.

Maar trainen is wat anders dan spelen op het Lakeside podium en dat ondervond ze al snel. Het “Rubberen knieën syndroom” sloeg toe en wat ze ook deed geen pijl viel goed. Tweemaal een 100 score en 1 maal een 120 waren de uitschieters in haar partij die ze met tweemaal 3-0 verloor. Zolang uitgekeken naar dit podium en dan zo een resultaat hebben, een zware ontgoocheling voor jaren kei hard werken.

Robbie Green had toch een zware dobber aan Lakeside debutant en eerste speler uit Litouwen die aan dit toernooi meedoet, Darius Labanauskas. Na twee sets met 3-1 te winnen mist Green heel veel match darts voor 3-0 en komt Labanauskas terug naar 2-1. Dit werkte toch even door bij Green die in de vierde set gelijk weer 1-0 achter kwam. Maar hij herstelde snel en twee legs later kwam Green op 2-1 in deze set en was 1 leg verwijderd van de tweede ronde. Met een 167 finish, de hoogste voor zover in het toernooi, komt Darius weer op gelijke hoogte maar kan in de vijfde en laatste leg toch niet door drukken en is het Green die als eerste de dubbel treft voor 3-2 en een plek bij de laatste 16. In die ronde speelt hij tegen Peter Sajwani die verrassend James Wilson uitschakelde.

Alan Norris zat in de tang bij een andere Zweed, Daniel Larsson. Larsson won de openingsset en nadat Norris de beslissende leg van de tweede set wist te pakken voor 1-1 kwam de Zweed in de derde set toch weer op voorsprong. Op zijn beurt won hij nu de beslissende leg in de set die hij was begonnen.  Het begon er donker uit te zien voor Norris want in de vierde set werd de stand opnieuw 2-2. In het beeld van de partij won Norris nu zijn set met 3-2 en ging goed van start in de vijfde en laatste set door twee legs op rij te winnen.

Nog 1 keer kon Larsson de dubbel vinden voor 2-1 maar daarna viel voor hem het doek want Norris vond de 40 finish met 3 darts en wordt daarmee de nieuwe tegenstander van Darryl Fitton.

Gary Robson is ook door naar de volgende ronde na een 3-0 overwinning op de Belgische debutant Cedric Waegemans. Cedric bood goed partij maar bezweek toch onder de immense druk. Spelen tegen een routinier als Robson op dit podium is lastig en dit vertaalde zich in de set uitslagen van 3-0, 3-2 en 3-0 voor Robson. Er had meer ingezeten voor Waegemans want Robson speelde slordig maar gezien het verschil tussen deze twee was er tijd genoeg de legs te eindigen.

Uitslagen middag sessie:

Robbie Green  – Darius Labanauskas  3 – 1

Alan Norris  – Daniel Larsson   3 – 2

Trina Gulliver  – Anneke Kuijten (damestoernooi)   2 – 0

Gary Robson  –  Cedric Waegemans   3 – 0

Wedstrijden van vanavond en morgen middag in de eerste ronde

Dinsdagavond  6 januari 2015 –  aanvang 19:00 uur

Rick Hofstra  –  Jim Widmayer

Fallon Sherrock  –  Maria Mason (damestoernooi)

Glen Durrant  – Karel Sedlacek

Wesley Harms  – Jeff Smith

 

Woensdagmiddag  7  januari 2015 –  aanvang 14:00 uur

Aileen de Graaf  –  Paula Jacklin  (damestoernooi)

Start tweede  ronde heren

Foto (C)  Evert Zomer  – 2015

 

 

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands