PRODARTS EUROPE

Road to the Winmau ranking start aanstaande zondag

rtw_WEB_01Vanaf aanstaande zondag, 30 november krijgt aankomend dartstalent weer de kans zich te plaatsen voor het eindtoernooi van de Prodarts Europe Road to the Winmau ranking. Een uniek evenement in Nederland omdat deze ranking   darters namelijk de kans biedt zich te plaatsen voor deelname aan de Winmau World Masters. Een wereldtop darts evenement waar alleen de beste spelers van de wereld aan deelnemen. De Winmau World Masters is geen open toernooi, om aan dit toernooi mee te mogen doen met je of een internationaal open hebben gewonnen, of gekozen zijn voor de nationale selectie van je land, of een goede positie hebben op de wereldranking en er zijn nog een paar andere mogelijkheden waarvan de Road  to the Winmau ranking er 1 van is.

Daarbij komt ook nog eens de kans je te plaatsen voor het toernooi der toernooien, het Lakeside World Professional Darts Championship in the Lakeside  Country Club te Frimley Green. Een regel is namelijk dat spelers en speelster die zich plaatsen voor de Winmau World Masters maar niet voor de Lakeside World Pro daags voor de start van de Winmau World Masters  mogen deelnemen aan het play off toernooi om zich ook daarvoor te kwalificeren.

De Road to the Winmau ranking  is daarom voor dartstalent een prachtige kans zich voor deze evenementen te plaatsen en zo mogelijk de sprong naar te wereldtop te maken.

In totaal worden er 8 ranking toernooien gespeeld is er een extra play off toernooi  voor plaatsing voor het eindtoernooi. Op eindtoernooi waaraan maximaal 64 heren en 32 dames mogen meedoen wordt dan gespeeld om het starbewijs voor de Winmau World Masters en een bijdrage in de reiskosten. Er is voor het heren en damestoernooi een startbewijs beschikbaar.

Iedereen van 18 jaar of ouder en gerechtigd is uit te komen op de Winmau World Masters, Lakeside World Pro, Zuiderduin Masters, dus geen lid is van de PDPA kan aan meespelen.  Er zijn voldoende banen aanwezig en er wordt, en dat is vanzelfsprekend, gespeeld op Winmau borden. Als de deelnemers aantal  het toelaat starten we in de beginfase altijd met een poule Rond Robin om daarna over te gaan in een knock out fase met de beste twee spelers uit de poule.

Bij voldoende opkomst voor het damestoernooi  ( minimaal 8 dames ) spelen de dames een apart toernooi, met eveneens een poulefase en de beste twee naar de finale ronden. Bij minimale deelname van 32 heren en 16 dames plaatsen de beste 4 heren en beste twee dames van de dag zich rechtstreeks voor de finale dag. Zijn er minder spelers dan zojuist genoemd dan spelen we alleen om ranking punten. Ook is er een kleine prijzenpot per dag als eer minimaal 32 heren en 16 dames meespelen op een dagtoernooi.

Locatie en andere gegevens

Alle toernooien worden op 1 locatie gespeeld en Prodarts Europe is er trots op dat het gezelligste hotel van Nederland, hotel Ruimzicht te Zeddam alle toernooien onze gastheer is.

Hotel Ruimzicht

Kilderseweg 12

7038 EH  Zeddam ( dit ligt vlak bij Doetinchem )

Inschrijfgeld per toernooi  is € 10,= per persoon per toernooi

Voor inschrijven in niet noodzakelijk maar het is wel prettig als je vooraf wilde aangeven of je mee komt spelen. Dit kun je doen naar info@bmap.nl .  Anders kun je tot 12:34 inschrijven aan de zaal.

De zaal gaat om 12:00 uur open en we starten met het toernooi om 13:00

Er zijn twee websites waar je terecht kunt voor informatie over alle toernooi data en de reglementen. Dit zijn www.prodarts-europe.com  en www.dartsinaction.nl

Mis je kans niet en maak gebruik van deze unieke kans voor jouw sprong naar de top. Tot ziens in Zeddam!

error: © Prodarts Europe - the Netherlands