Road to the Winmau ranking info

De Road to the Winmau ranking is de ultieme kans voor aankomend darttalent zich te plaatsen voor het wereldtop dartstoernooi the Winmau World Masters. Een internationaal toernooi waaraan de beste spelers en speelsters binnen het WDF/BDO dartscircuit deelnemen. Daarbij krijgt een speler of speelster die zich via de Road to the Winmau ranking plaats voor de Winmau nog een extra unieke kans. Hij en zij mogen dan ook nog eens meespelen in het Lakeside World Professional Darts Championship play off toernooi en kunnen zich dan ook nog eens plaatsen voor het mooiste dartstoernooi van de sport dat in Frimley Green wordt gespeeld.

Opzet van de toernooien:
Op maximaal 4 verschillende locaties worden er per locaties 8 ranking toernooien gehouden en via iedere deelnemende Road to the Winmau mede organisator plaatsen 16 heren en 8 dames zich voor de finaledag. Maximaal dus 64 heren en 32 dames.

Op de finale dag wordt er een direct knock out gespeeld om de twee beschikbare startbewijzen ( 1 voor het herentoernooi en 1 voor het damestoernooi ) Tevens is er op de finaledag een prijzenpot te verdelen.

Iedere organisatie is vrij in de opzet van zijn of haar Road to the Winmau ranking. De enige verplichting die zij hebben is ons zo snel mogelijk de namen door te geven van de spelers en speelsters die zich voor de finale dag geplaatst hebben.

Op de finaledag wordt de indeling van het toernooi bepaald door loting, er is geen seeding.

Road to the Winmau ranking tabel (*)

ROAD TO THE WINMAU RANKING TABEL
HEREN DAMES
Tot 64 deelnemers
1: 24 1:   24
2: 20 2:   20
Gedeeld 3de 16 Gedeeld 3de   16
Gedeeld 5de 12 Gedeeld 5de   12
Gedeeld 9de 8 Gedeeld 9de   8
Bij 65 deelnemers of meer
1: 24 1:   24
2: 20 2:   20
Gedeeld 3de 16 Gedeeld 3de   16
Gedeeld 5de 12 Gedeeld 5de   12
Gedeeld 9de 8 Gedeeld 9de   8
Gedeeld 17de 4 Gedeeld 17de   4

Per toernooi krijg je als deelnemer 4 extra punten als bonus voor je aanwezigheid. Maximaal kun je dus 32 extra punten verdienen en dat kan net genoeg zijn om de top 16 te halen.

Wie mogen er meedoen aan de Road to the Winmau ranking toernooien

Iedereen vanaf 18 jaar of ouder kan mee doen aan de Road to the Winmau ranking toernooien. toernooien. Of je nu een top darter bent of een recreatie darter  om mee te doen zijn hier geen beperkingen. Wel regel is dat alleen een speler of speelsters die gerechtigd is deel te nemen aan het Lakeside World Professional Darts Championship, Winmau World Masters of Finder Darts Masters het Winmau World Masters startbewijs winnen kan. Je moet dus lid zijn van een bij de World Darts Federatie aangesloten dartsorganisatie en mag je geen

Spelers en speelsters die zich al geplaatst hebben voor de Winmau World Masters ( zoals bijvoorbeeld spelers van een nationale selectie) mogen niet aan de finaledag van de Road to the
Winmau deelnemen.

Inschrijfgeld voor de toernooien

Per organisatie kan men zelf de hoogte bepalen van de deelnamekosten per toernooi. Onze Road to the Winmau toernooien kosten € 10,00 per keer als je de moeite neemt om je vooraf aan te melden. Aanmelden kan via de mail of een Facebookpagina die enkele dagen voor het toernooi wordt gemaakt. Inschrijven op de dag zelf kost je € 13,00 per toernooi.

Op de finaledag betaal je € 10,00 voor deelname

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands