PDC

Premier League week 6; Taylor staat vanavond op scherp

mvg_power_premweek6_01De zesde speelweek van de PDC Betway Premier League wordt vanavond, donderdag 12 maart, in de Capital FM Arena te Nottingham gehouden. De avond in de eerste ronde want in de derde partij treffen de nummer 1 en 2 van de PDC Order of Merit, Michael van Gerwen en Phil Taylor elkaar. Het wordt de eerste keer dat de heren elkaar treffen dit jaar en Taylor laat weten dat hij op scherp staat. Taylor die de laatste 4 wedstrijden ongeslagen bleef is hongerig naar meer en zoals hij zegt vol zelf vertrouwen.  Michael steekt ook in topvorm, dat bewees hij afgelopen weekeinde nog in Minehead waar hij de titel van het UK Open binnenhaalde. Hij wil dit nu in Nottingham tegen Phil voor de ogen van ruim 6.000 fans voortzetten en kijken we uit naar deze kraker.

Stephen Bunting, die vorige week zijn eerste partij won speelt in de openingspartij tegen de koploper, Dave Chisnall gevolgd door Raymond van Barneveld tegen James Wade die op de vijfde plek staat nat 5 weken. Zaak voor Raymond weer eens de volle winst te pakken omdat anders de gevaren zone wel heel erg dichtbij komt.

In de vierde partij komen Gary Anderson en Adrian Lewis aan de beurt. Het onderlinge verschil is twee punten in het voordeel van Anderson en het leg saldo van Anderson ten opzichte van Lewis is plus zes. Dus alleen bij een 7-0 overwinning van Lewis stijgt hij boven Anderson op de ranglijst.

Kim Huybrechts en Peter Wright sluiten niet alleen de rijen, maar ook de avond. Kim en Peter staan in de gevaren zone maar door een iets beter leg saldo staat Kim een plaatsje hoger dan Wright. Wright, de runner up van het UK Open speelde dat toernooi sterk en de vraag is of hij de vorm van dat weekeinde vanavond weer laat zien.

De partijen van vanavond:

Week 6   Nottingham    
Pos  Player   Player   score
1 Stephen Bunting Dave Chisnall
2 Raymond van Barneveld James Wade
3 Phil Taylor Michael van Gerwen
4 Gary Anderson Adrian Lewis
5 Kim Huybrechts Peter Wright

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2015

 

 

 

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands