PDC

Premier League week 2; Tweede Premier League overwinning voor van Gerwen

newton_prem_01In het BIC te Bournemouth Engeland wordt vanavond de tweede speelavond afgewerkt van de PDC Premier League.  Natuurlijk vraagt een ieder zich af  hoe Phil Taylor het er vanaf gaat brengen na de ‘whitewash’ vorige week in de partij tegen Michael van Gerwen. Alhoewel the Power bij het derde UK open kwalificatietoernooi met een klinkende overwinning tegen Adrian Lewis al liet zien er al weer bovenop te zijn is dit bij darts nu eenmaal geen graad meter. Taylor speelt vanavond opnieuw tegen Lewis in de vierde match van de avond daarna komt Michael van Gerwen in actie tegen Robert Thornton.

Zoals gezegd een goed toernooi spelen de ene dag is geen garantie voor goed spel de volgende keer. Dat ondervond Raymond van Barneveld vanavond tegen Wes Newton. Barney die vorige week een pracht match liet zien ging nu ook goed van start maar na 3-1 zakte het spel in en kreeg Newton meer en meer grip op de wedstrijd. Na 3-3 wist Raymond opnieuw weg te lopen bij Newton ( 3-5) maar daarna gaat het echt mis. Newton groeit in de partij met sterke scores en snelle check out en zet dit om in een 7-5 overwinning.

Wes Newton – Raymond van Barneveld  7-5 

Dave Chisnall – Peter Wright  6-6

Snake Bite, Peter Wright leek af te stormen op een wel heel makkelijke overwinning op Dave Chisnall. Chisnall had in het begin wat problemen met de dubbels en moest na zes legs vast stellen dat hij 5-1 achterstond.  Maar vanaf leg zes draait de partij even 180 graden om en wordt het penibel voor Peter Wright want Chisnall komt naar 4-5 terug. Echter in leg 10 weer een ongelukkige leg voor Dave Chisnall en krijgt Peter Wright alle kans om 132 uit te gooien.

Wright nu dus dicht bij de overwinning bij de stand 6-4  maar de volledige zege kon hij niet binnen halen want Chisnall recht de rug nog een keer om er een gelijk spel uit te slepen.

Gary Anderson – Simon Whitlock  7-2

Gary Anderson heeft verlopig nog geen last van vorm verlies. De Schot steekt al enkele weken in grootse vorm en dat heeft Simon Whitlock vanavond ook aan den lijve ondervonden. Simon had een moment van glorie in deze partij als hij in de derde leg 2-1 scoort. Maar daarna krijgt the Wizard geen poot meer om op te staan en wint Anderson 4 legs op rij voor een 7-2 overwinning. Dit keer niet een hoog dartgemiddelde. Tenminste niet extreem hoog, 98,13 met 3 darts tegen 90.05 voor Whitlock. Dit keer was het check out percentage van Anderson opmerkelijk, 70% en dat was een paar weken geleden wel eens anders.

Adrian Lewis – Phil Taylor   7-3

Bijna een tweede ‘white wash’ voor Phil Taylor. In zijn tweede Premier League partij speelde the Power tegen Adrian Lewis  die hij afgelopen weekeinde in Hildesheim Duitsland nog in de finale wist te kloppen. Gewapende met zijn nieuwe darts was Taylor klaar voor deze partij was vol vertrouwen maar keek toch even zuur toen hij na vijf legs met 5-0 achterstond. Lewis speelde sterk en Taylor had toch problemen met het materiaal omdat hij moeite met de dubbels had.

Maar de ‘white wash’ bleef hem bespaard want in leg zes vind Phil dubbel 10 voor zijn eerste gewonnen leg in de Premier League 2014. In de daaropvolgende leg gooit Taylor 140 uit voor zijn tweede punt. De 8ste leg is dan voor Lewis nadat Taylor 82 niet weet uit te gooien. Bij 6-3 groeit de hoop bij Taylor om er gelijkspel uit te slepen  maar ziet die kans voorbij gaan als Jackpot Lewis 32 vind voor 7-3.

Robert Thornton – Michael van Gerwen   5-7

Het voor Michael van Gerwen niet allemaal vanzelf en zo scherp als tegen Taylor vorige week. Hij had een taaie tegenstander in de Schot Robert Thornton die hij maar niet van zich afschudden kon. Thornton kwam zelfs op voorsprong na een gemiste dubbel kans op tops en zo moet Michael in de eerste 8 legs steeds vanuit een achterstand terugkomen.  Pas in de negende leg als de Schot 118 mist op tops  vind Michael met twee darts 78 en komt voor het eerst voor in de partij.

In zijn eigen leg maakt hij 4-6 door 301 met 6 pijlen op nul te zetten. In deze moeilijke partij is Michael in ieder geval zeker van een punt maar is dichtbij de volle winst in de elfde leg maar mist  de bull voor een 130 finish en de partij.  Thornton komt naar 5-6 terug maar als hij dan niet sterk begint in de laatste leg van de match wordt dit genadeloos afgestraft door Mighty Mike die met 7-5 zijn tweede overwinning laat aantekenen.

Overzicht uitslagen van vanavond:

Week 2        
Pos  Player   Player score  
1 Raymond v Barneveld Wes Newton 5 7
2 Dave Chisnall Peter Wright  6  6
3 Gary Anderson Simon Whitlock  7 2
4 Adrian Lewis Phil Taylor  7  3
4 Robert Thornton Michael van Gerwen  5  7

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands
%d bloggers liken dit: