PDC

Poule indeling Grand Slam of Darts na loting bekend

singha_gsod_01Gisteren is de loting verricht voor het Singha Beer Grand Slam of Darts toernooi dat komend weekend in Wolverhampton van start gaat. Aan dit toernooi nemen zowel PDC als BDO spelers deel en start als één van de weinige toernooien in het PDc circuit met een poule fase. In totaal zijn er 8 poules van vier spelers en na de round robin per groep plaatsen de twee beste spelers uit een groep voor een knock out fase met 16 spelers. Het totaal prijzengeld voor dit toernooi bedraagt £ 400.000,= en Phil Taylor is in Wolverhampton titel verdediger. Geloot werd er uit vier verschillende kokers met in de eerste koker de geplaatste spelers die ook groepshoofd zijn. En in de vierde koker onder meer de 3 spelers die gisteren via het kwalificatie toernooi gaan deelnemen.

Rod Harrington, Tom Ross en Ian Taylor voltrokken de loting en de heren zorgden voor een paar pittige poules. De als eerste geplaatste Michael van Gerwen treft in poule A onder meer Jan Dekker en Kim Huybrechts, en Raymond als Premier League winnaar in groep D als vierde geplaatst speelt tegen Vincent van der Voort en Robert Thornton. In groep G krijgen we een revanche partij tussen James Wade (6)  en Mervyn King. Beide spelers speelden afgelopen weekeinde de finale van de Masters die in de slotfase alsnog de Wade werd gewonnen.

Wesley Harms die op basis van zijn resultaat in 2013 op Lakeside mee mag doen treft Stephen Bunting (3), Gary Anderson en Dean Winstanley. Hieronder het overzicht van de poules na loting. Het speelschema volgt later.

 

  POULE A   POULE B
1 Michael van Gerwen (1) 1 Alan Norris (8)
2 Kim Huybrechts 2 Scott Waites
3 Jan Dekker 3 Terry Jenkins
4 Darren Webster 4 Ronny Huybrechts
POULE C   POULE D
1 Adrian Lewis (5) 1 Raymond van Barneveld (4)
2 Dave Chisnall 2 Robert Thornton
3 Keegan Brown 3 Vincent van der Voort
4 Rowby John Rodriguez 4 Robbie Green
POULE E   POULE F
1 Phil Taylor (2) 1 Peter Wright (7)
2 Andy Hamilton 2 Simon Whitlock
3 Christian Kist 3 Michael Smith
4 Richie George 4 Brendan Dolan
POULE G   POULE H
1 James Wade (6) 1 Stephen Bunting (3)
2 Mervyn King 2 Gary Anderson
3 Tony O’Shea 3 Dean Winstanley
4 Jamie Caven 4 Wesley Harms
error: © Prodarts Europe - the Netherlands