PRODARTS EUROPE

Peter Marissen en Natasja Bonhof winnen Winmau ticket

Vanmiddag werd in café zaal FF naar de Steef in Hummelo de finale gespeeld van de Road to the Winmau ranking. En de spanning was die middag om te snijden omdat iedere speler die zich had geplaatst had gebrand was met het startbewijs voor deelname aan de Winmau World Masters in het Engelse Hull naar huis te gaan. En zoals bij menig finale evenement kregen we vandaag na loting een ‘echte poule des doods’ waarin 5 kanshebbers op de titel waren geloot. En het werd echt spannend in deze poule naarmate het einde naderde werd het voor de spelers er op  of er onder.

Er onder ging onder meer winnaar van vorig jaar, Stephan Gerritsen die met 4-1 verloor van een super geconcentreerde Luuk Boeijink en ook Kevin Wensink beet in het stof tegen Peter Marissen. De winnaar van deze partij zou zich ook plaatsen voor de halve finale en die plek werd opgeëist door Hoogevener, Peter Marissen.

Runner up van vorig jaar, Vincent Kamphuis wist zich als poule winnaar ook te plaatsen voor de halve finale en Dennis Sanders werd verrassend de vierde halve finalist. Helaas voor Dennis werd de halve finale er één om snel te vergeten want hij kreeg geen punt mee van Luuk Boeijink. Het werd 5-0 en op het andere bord verloor Vincent Kamphuis onverwacht met 5-2 van Peter Marissen. Opnieuw weer net niet voor Vincent, die zoals hij zelf zei de moed niet opgeeft en het gewoon weer gaat proberen

In de finale over best of 11 legs speelde Luuk Boeijink in de beginfase de wedstrijd met goede scores goed mee en moest Peter iedere keer vanuit een achterstand terug komen. Maar bij 3-3 kwam een een kink in de kabel bij Luuk die na een aantal gemiste dubbels in leg 7 met 4-3 achterkwam en dat hem even tussen de oren ging zitten. Peter Marissen kon hier van profiteren en zette het verschil in de leg erna op 2 en was 1 leg verwijderd van de overwinning.

Luuk vocht terug en kwam op 4-5 en steeg de spanning bij de spelers. Ondanks de druk kon Peter een goede 10de leg spelen die hij in goud omzette door met 4-6 de match te winnen en het fel begeerde Winmau ticket in ontvangst mocht nemen.

Winnares van het damestoernooi was wederom Natasja Bonhof die als beste dame van de ranking bij aanvang al wist dat ze was geplaatst. Helaas of misschien wel goed voor haar konden door diverse redenen de andere dames die aan de Road to the Winmau ranking hebben meegedaan niet aan het minimaal aantal toernooien komen om de finale dag te spelen.

error: © Prodarts Europe - the Netherlands