PDC

PDC giganten head to head in Glascow

Vanavond wordt er in het S S E Hydro te Glascow Schotland een titanenstrijd verwacht. Op het programma van de Betway Premier League staat namelijk als derde partij van de avond het treffen tussen topper aller tijden Phil Taylor en beste PDC speler van het heden, Michael van Gerwen. Hoe zullen deze twee darts giganten elkaar opzwepen naar ongekende hoogte? Zal het beste gemiddelde ooit er vanavond aan gaan? En wie staat er vanavond met enige afstand op plek 1 of houden de mannen elkaar in evenwicht? Tot nu toe heeft Michael zes maal op rij van Taylor gewonnen bij een TV toernooi wordt het vanavond tijdens de zevende speelweek de zevende keer?

In Glascow komt Gary Anderson twee keer in actie en heeft Michael Smith een avondje vrijaf. Anderson speelt een inhaal wedstrijd en begint in Glascow tegen Adrian Lewis de nummer 3 van deze competitie. Gary sluit ook de avond af tegen landgenoot Peter Wright die met 1 punt meer dan Gary op de vijfde plaats staat, net boven Anderson.

In de tweede partij van de avond moet Robert Thornton proberen zijn eerste winstpartij binnen te halen tegen James Wade. Thornton zal er extra op gebrand zijn na de 7-0 nederlaag vorige week tegen Taylor.

Na Michael en Phil komt in partij 4 Raymond van Barneveld op het podium. Tegenstander voor hem is Dave Chisnall die net als Barney niet echt een gelukkig toernooi speelt.  Chisnall staat met 1 punt minder dan Raymond op plaats 8 en zal die graag aan Raymond willen afstaan. Uiteraard is het Raymond veel waard uit de gevarenzone te blijven dus laten we hopen dat het hem vanavond weer eens een beetje mee zit.

De indeling voor vanavond:

Week  07   Glascow    
Pos  Player   Player  score
1 Gary Anderson Adrian Lewis
2 James Wade Robert Thornton
3 Michael van Gerwen Phil Taylor
4 Raymond v Barneveld Dave Chisnall
5 Gary Anderson Peter Wright

De stand na 6 weken:

Stand Premier League week 06
Speler gesp. winst gel. verlies saldo Pnt
Michael v Gerwen 6 5 0 1 20 10
Phil Taylor 6 5 0 1 19 10
Adrian Lewis 6 4 0 2 6 8
James Wade 7 3 0 3 0 8
Peter Wright 6 3 1 2 1 7
Gary Anderson 5 3 0 2 4 6
Raymond v Barneveld 6 2 0 4 -3 4
Dave Chisnall 6 1 1 4 -6 3
Michael Smith 7 1 1 5 -22 3
Robert Thornton 5 0 1 4 -19 1

 

Foto © PDC – Lawrence Lustig 2016

error: © Prodarts Europe - the Netherlands