PDC

PDC European Championship Hasselt, halve finales bekend

Zondagmiddag, 1 november, 13:45 begon de laatste dag van het PDC European Championship. De kwartfinales met nog 2 Nederlandse deelnemers, Michael van Gerwen en Jelle Klaasen. Verder nog in de race voor de titel, Peter Wright, John Henderson, Phil Taylor, Dave Chisnall, Gary Anderson en Adrian Lewis. De eerste partij was een Schots onderonsje tussen Peter Wright en John Henderson en in die partij moest Henderson het helaas afleggen tegen Wright die hem met 4 -10 klopte.

Met een 102.19 voor Wright en 88.77 voor Henderson is het krachtsverschil in deze partij duidelijk weer gegeven.

In de tweede partij een ontketende Michael van Gerwen tegen Dave Chisnall die echt geen antwoord had op het sterke spel van Michael die onder meer voor 7-3 een 132 finish maakte met twee keer bull en dubbel 16 uit en in de 14de leg op weg naar de overwinning op weg was naar een 9 darter maar de zevende pijl niet in de tripple 20 kreeg. Het werd een 10 darter voor een klinkende 10-4 overwinning.

Gemiddelde van Gerwen 105.04  en Chisnall  97.68

Jelle Klaasen de tweede overgebleven Nederlandse deelnemer speelde in derde partij tegen Gary Anderson. Jelle startte goed en kwam 2-0 voor, maar dat zegt tegen Anderson niet vel omdat hij nu eenmaal bekend staat als een ‘slow starter’. En ook nu veranderde het beeld van de wedstrijd na de eerste break waar Jelle nog 3-2 voor stond. Anderson was op stoom kwam 3-4 voor en nadat Jelle nog 4-4 kon maken liep de Schot uit naar 7-4.

Gemiddelden Anderson, 103.24 – Klaasen, 94.59

Jelle moest tegen zich zelf spelen, de scores liepen niet meer en dat resulteerde uiteindelijk in een 10-6 nederlaag.

De laatste partij in de kwartfinale werd een mooie. Aanvankelijk leek het of Adrian Lewis op zijn sloffen de match tegen Phil ging winnen maar d oude rot kwam langzaam terug en kwam het op een 19de en beslissende leg aan. Die bleef spannend tot de laatste pijl. Lewis kwam op tops en nadat Phil ook tops had weggezet was de beurt aan Lewis voor de match. Maar de eerste miste doel, de tweede miste doel en met de laatste dart redde Lewis de partij en staat hij in de halve finale tegen Gary Anderson.

Gemiddelden Taylor 106.12  – Lewis 98.87

Hieronder de uitslagen van de vandaag gespeelde wedstrijden.

 

kwartfinales        
Pos  Player   Player   score
1 Michael van Gerwen (1) Dave Chisnall 10 4
2 John Henderson Peter Wright (4) 4 10
3 Gary Anderson (2) Jelle Klaasen 10 6
4 Adrian Lewis (6) Phil Taylor (3) 10 9
 Halve finale        
Pos  Player   Player   score
1 Michael van Gerwen (1) Peter Wright (4)
2 Gary Anderson (2) Adrian Lewis (6)
 Finale        
Pos  Player   Player   score
1
error: © Prodarts Europe - the Netherlands