OVERIG NIEUWS

Patrick Morelissen wint Top Players Competition

otpc2014Afgelopen donderdag tijdens de finaledag van de TOP Players Competition 2014 was het een komen en gaan van (top)darters In het pittoreske Mariahout.  Een groot aantal van de 32 deelnemers waarmee het toernooi werd begonnen waren aanwezig om hun prijzengeld op te halen en toe te kijken wie er dit jaar uiteindelijk de beste zou worden. Via loting zou worden bepaald wie van de laatste acht spelers tegen elkaar uit zou komen met de volgende wedstrijden als resultaat;

Patrick Morelissen vs Jurgen Schats              4-1

Willem Mandigers vs Corne van Mastrigt                4-3

(waarbij Willem 6 matchdarts van Corne overleefde)

Braulio Roncero vs Arno Louwers                  4-3

Michel van der Horst vs Ron Meulenkamp      4-3

De  avond werd vervolgens vervolgd met twee geweldige halve finales waarbij beide door de voorspellers aangewezen favorieten voor de titel nog in de strijd waren (zie vorig artikel) samen met de favoriete winnaars van het, door Team Dennis gesponsorde, Hoogste Finish en 180 klassement.

De halve finales zagen er als volgt uit;

Braulio Roncero vs Michel van der Horst        4-1

Patrick Morelissen vs Willem Mandigers  4-2

Dankzij deze resultaten kon de winnaar van het 180 klassement bekend worden gemaakt want ondanks het enorme aantal maximale scores van Willem Mandigers (10 stuks) ging de prijs hiervoor naar Michel van der Horst die gedurende de afgelopen weken in totaal 30 maximale scores wist te produceren.

Een finale tussen een opkomend dart talent en een dartlegende was ook wat deze finaledag van de TOP Players Competition 2014 verdiende en beloofde een ware knaller te worden. Beide spelers voldeden ook aan die verwachting door het publiek te trakteren op al het moois dat darts te bieden heeft. Helaas voor Braulio bleek Patrick deze avond compleet te zijn losgeslagen en was er geen kruit tegen opgewassen. Patrick kwam mede dankzij 5 maximale scores op een 4-1 voorsprong en gebruikte zijn laatste 3 darts om 158 te finishen waarmee hij de wedstrijd via een 5-1 zege winnend afsloot. Braulio Roncero kon terugkijken op een prima toernooi en, ondanks een ietwat geflatteerde uitslag, een goede finale.

Hierna volgde de prijsuitreiking en werden nog de nodige consumpties genuttigd ter afsluiting van dit wederom geslaagde evenement wat in 2015 zijn vervolg zal krijgen.

 

Einduitslag finaledag:

Winnaar                    Patrick Morelissen

Runner Up                 Braulio Roncero

3e plaats                    Michel van der Horst

4e plaats                    Willem Mandigers

5e – 8e plaats             Ron Meulenkamp

Corne van Mastrigt

Arno Louwers

Jurgen Schats

Hoogste Finish    170   Willem Mandigers

Meeste 180’s      30x   Michel van der Horst

error: © Prodarts Europe - the Netherlands