PDC

Partypoker World Grand Prix van start

Zondagavond, 4 oktober is in het Citywest Hotel te Dublin Republiek Ierland het PDC Partypoker World Grand Prix toernooi begonnen. Een bijzonder toernooi omdat de speler zowel aan het begin als aan het einde een dubbel moet raken. Het totale prijzengeld voor het toernooi is £ 400.000,=  en daarvan gaat de winnaar die zondag 10 oktober bekend is met £ 100.000,= naar huis.  De Nederlandse deelnemers aan dit toernooi zijn Benito van de Pas, Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen, en Vincent van der Voort die als niet geplaatste spelers in actie komen en Michael van Gerwen die als eerste geplaatst is.

In de eerste ronde speelt met best of 3 sets dubbel in dubbel uit en helaas voor een aantal deelnemers is het doek al gevallen. Benito van de Pas, die goed begon tegen Kim Huybrechts won met 3-2 de eerste set maar kreeg de twee sets erna geen poot meer aan de grond tegen Huybrechts die met 3-1 en 3-0 de volgende ronde bereikte. Ook Raymond van Barneveld zien we niet meer terug in de volgende ronde. Slechts 1 leg wist Barney af te snoepen van tegenstander Adrian Lewis die nu in de tweede ronde uitkomt tegen Mark Webster die Stephen Bunting klopte.

Michael van Gerwen speelde tegen Keegan Brown een gaf de indruk er in twee sets over heen te walsen omdat de eerste set met 3-0 gewonnen werd. Maar de nauwkeurigheid was even weg en kwam Brown met 3-1 terug naar 1-1 in sets. Nog heel even wat weerstand van Brown maar bij 1-1 maakte van Gerwen het met ee 13 en 14 darter af  en speelt in de tweede ronde tegen Kim Huybrechts.

Jelle Klaasen die als laatste Nederlander vandaag in actie kwam had de trage Brendan Dolan als tegenstander die hem de eerste set afpakte mede door veel gemiste dubbels. In de tweede set had Jelle kans met 3-0 op 1-1 te komen maar kwam niet uit. Maar met twee sterk gespeelde sets van Jelle ( 2 maal 3-1)  bereikte hij toch de tweede ronde waar Dave Chisnall op hem wacht.

Uitslagen eerste speeldagen:

  Eerste ronde        
Pos  Player   Player   score
1 Michael van Gerwen (1) Keegan Brown 2 1
2 Kim Huybrechts Benito van de Pas 2 1
3 Michael Smith (8) Gerwyn Price 2 1
4 William O’Connor Jamie Lewis 1 2
5 Adrian Lewis (5) Raymond v Barneveld 2 0
6 Mark Webster Stephen Bunting 2 1
7 Peter Wright (4) Dave Chisnall 1 2
8 Jelle Klaasen Brendan Dolan 2 1
9 Gary Anderson (2) John Henderson
10 Ian White Jamie Caven
11 Robert Thornton (7) Daryl Gurney
12 Justin Pipe Steve Beaton
13 James Wade (6) Mensur Suljovic
14 Andrew Gilding Simon Whitlock
15 Phil Taylor (3) Vincent van der Voort
16 Mervyn King Terry Jenkins
 Laatste 16        
Pos  Player   Player   score
1 Michael van Gerwen (1) Kim Huybrechts
2 Michael Smith (8) Jamie Lewis
3 Adrian Lewis (5) Mark Webster
4 Dave Chisnall Jelle Klaasen
5
6
7
8

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands