OVERIG NIEUWS

Opkomst eerste ranking avond in Oranjebar valt tegen

OranjebarGisteren werd in de Oranjebar Mariahout de eerste speelavond voor Super Ranking 13 gehouden. Helaas voor de organisatoren met een zeer matige opkomst van slechts 10 spelersvanwege competitieverplichtingen en voetbalwedstrijden op tv. Al met al werd het toch een leuke dartavond met een climax in de halve finale. In sommige partijen volgen de vonken er vanaf maar voor sommigen was dat niet goed genoeg zoals bijvoorbeeld Oswin Streden die  ondanks  goed spel, 5x 180 en de hoogste finish van de avond (118 poetste hij van het bord) zich niet wist te plaatsen.

De halve finales bestonden deze keer uit de wedstrijd tussen Jurgen Schats en Nico Thissen waarin Nico, ondanks zijn 6 maximum scores deze avond, kansloos met 4-0 ten onder ging. De andere wedstrijd was er een tussen jong en oud. De ervaren Fred Burger moest het opnemen tegen het jeugdtalent Javanico Jansen die als zoveel van de opkomende jeugdspelers nergens van onder de indruk is en alleen maar darts wil gooien. In een geweldige partij dreven beide spelers elkaar tot grote hoogte en pas na de beslissende zevende leg kon een winnaar worden aangewezen. Het was de jeugd die met 3-4 aan het langste eind trok waardoor Javanico zich kon opmaken voor zijn eerste finale in de Oranjebar.

De finale werd opnieuw een wedstrijd die tot het gaatje ging. Wat Jurgen Schats ook probeerde, hij kreeg Javanico niet van zich afgeschud. Sterker nog, het was de winnaar van de aspirantentitel tijdens de Champions League of Darts die er met de winst vandoor ging. Dat hiervoor een beslissende negende leg nodig was deerde Javanico Jansen in het geheel niet, hij staat opnieuw als toernooiwinnaar in de boeken.

Uitslag van speeldag 1:

1. Javanico Jansen

2. Jurgen Schats

3. Fred Burger en Nico Thissen.

De volgende kwalificatieavond van de Oranjebar Super Ranking 13 wordt gespeeld op dinsdag 11 november 2014. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

error: © Prodarts Europe - the Netherlands