PDC

Nog zeven Nederlanders in de race voor UK Open titel

Na de eerste dag van het Coral UK Open, waarop de eerste 3 ronden werden afgewerkt, zijn nog zeven Nederlanders in de race voor de titel. In de allereerste ronde namen we al afscheid van Dick van Dijk en Jan Dekker, en een ronde later van Yordi Meeuwisse, Berry van Peer en Jeffrey de Zwaan, deze drie spelers kwamen in deze ronde voor het eerst in actie. In de laatste ronde van de vrijdag helaas ook exit voor Jermaine Wattimena die net tekort kwam tegen Alan Norris, Joey ten Berge en Jeffrey de Graaf. Jeffrey verloor in de laatste leg van de nog onbekende Rob Cross die zich via een kwalificatietoernooi van de sponsor had geplaatst.

Wel door naar ronde 4 gingen Benito van de pas die bij zijn eerste optreden dit toernooi Mervyn King het nakijken gaf en Jelle Klaasen. Verder ook Raymond van Barneveld die met de hakken over de sloot won van David Pallett, Dirk van Duijvenbode, die Robbie Green de baas was, en Vincent van der Voort die Dean Winstanley een flinke nederlaag toebracht. Ook zien we Ryan de Vreede terug bij de laatste 32 door zijn klinkende overwinning op Jos Payne en last but not least Michael van Gerwen die Ryan Harrington  klopte en in de partij tweemaal toe een 170 finish wist te gooien. De laatste voor de partij. Alle uitslagen uit de eerste 3 ronden kun je hier na lezen.

Voor de vierde ronde die vanmiddag om 13:30 uur Nederlandse tijd beginnen werd gisteren na afloop van de eerste 3 ronden geloot. Bij het UK Open is dit namelijk gebruikelijk, per ronde wordt er geloot tot de kwartfinale. Er kwam een kraker uit de hoge hoed, Phil Taylor tegen Raymond van Barneveld die vanmiddag als laatste wedstrijd op het hoofdpodium wordt gespeeld. Michael van Gerwen treft de nieuwkomer Rob Cross en Benito van de Pas, die vanmiddag opent, speelt op het hoofdpodium tegen Simon Whitlock.

Ryan de Vreede komt aan het eind van de middag in actie op podium 4 om de zware klus, Mensur Suljovic kloppen, op hem wacht. Vincent van der Voort kom in de tweede ronde in actie op podium 2. Hij speelt tegen Andy Jenkins en daar liggen zijn kansen voor een plek bij de laatste 16. Ook Dirk van Duijvenbode speelt de tweede partij maar dan op podium 3 en zijn tegenstander is Mark Webster

Hieronder de indeling voor vanmiddag en na afloop zal er voor de avondsessie opnieuw worden geloot.