PDC

Nog vier spelers in de strijd – update Michael van Gerwen in finale tegen Suljovic

De halve finales staan op punt van beginnen. Twee partijen met in de eerste van de avond titelverdediger Michael van Gerwen die speelt tegen James Wade. In de tweede partij Mensur Suljovic die een rake klap uitdeelde aan Taylor door hem met 10-3 te kloppen tegenstander in die partij is Peter Wright die Kyle Anderson wist te kloppen. Een spannend begin dus en gezien de wedstrijden van afgelopen middag aan elkaar gewaagde spelers.

Kan Michael James Wade de baas en heeft Mensur tegen Taylor al zijn kruit verschoten? Wie spelen later deze avond de finale, wordt het van Gerwen tegen Suljovic of Peter Wright of James Wade tegen een van deze laatste 2?

Hieronder volgen de uitslagen en de korte wedstrijd verslagen.

 Halve finale        
Pos  Player   Player   score
1 James Wade Michael van Gerwen 7 11
2 Mensur Suljovic Peter Wright 11 8
 Finale        
Pos  Player   Player   score
1 Michael van Gerwen Mensur Suljovic

 

James Wade – Michael van Gerwen 7 – 11

Gespannen aan ’the oche’ en dat zien we terug in de eerste vijf legs tot aan de break. Michael staat weliswaar met 3-2 voor maar erg vanzelf gaat het nog niet. Na de break een breek van Wade die gelijk komt, 3-3 en met de darts op 4-3 komt. 3 legs met de darts waarvan de laatste met een 120 finish door Michael en is de stand bij de tweede break 5-5.

Geen breek voor Michael na de break want hij vindt de dubbel niet en houdt Wade zijn leg met een 119 finish. Maar twee legs later dan eindelijk de brek met een 68 finish door Michale die 6-7 voor komt. Maar de spanning blijft in de match want na 6-8 gaat de derde break met 7-8 in. Een gemiste kans op een 9 darter in leg 17 bij een 7-9 voorsprong.

Het ging mis op de 7de dart maar Michael weet wel de leg te houden en komt 7-10 voor. In leg 18 staat er nog 70 op de teller voor Michael die hij met 2 darts vindt, en door is naar de finale.

Mensur Suljovic – Peter Wright 11- 8

Na twee legs met de darts de eerste breek door Suljovic die 2-1 voor komt. Wright stelt orde op zaken en breekt terug voor 2-2. Double trouble voor 2-3 voor Wright of 3-2 voor Suljovic. Mensur trekt aan het langste eind en gaat de break met 3-2 voor in. Na de pauze breekt Wright Suljoviv=c en is de stand weer gelijk, 3-3.

Met een breek terug door Suljovic en behoudt van zijn eigen leg 5-3. Leg 9 breekt Mensur weer en in leg 10 laat Wright de kans op een breek terug liggen en wordt het 7-3. Opluchting bij Wright bij 8-5, hij vindt de dubbel nadat hij er al flink was miste. De derde break geeft een stand van 9-6 aan in het voordeel van Suljovic die nog maar twee legs nodig heeft.

Een herboren Peter Wright komt na de derde break terug naar 9-8 en wordt de druk groter voor Suljovic die toch 93 met enkele bull, 18 dubbel bull gooit voor 10-8 en 118 voor de match de leg erna

error: © Prodarts Europe - the Netherlands