WDF/BDO

Nieuwe kampioenen Dutch Open 2012 zijn ‘ijskoud’ en ‘berensterk’

Met twee mooi finales is er een einde gekomen aan de 34ste editie van de Dutch Open in Veldhoven.  Twee nieuwe winnaars, te weten, Julie Gore uit Wales en Tony O’Shea uit Engeland. Voor een volle zaal met zeer enthousiast publiek en live stream via het internet kon men de finales volgen waarin dit jaar geen Nederlanders vertegenwoordigd waren. Laatste Nederlander bij de heren, Willy van de Wiel verloor van Engelsman Dave Prins en de twee beste dames, Floortje van Zanten en Aileen de Graaf sneuvelden ook in het zicht van de haven, beiden verloren de halve finale.

Ondanks het feit dat Lorraine Farlam al aardig wat internationale titels op naam heeft staan was de druk van de Dutch Open finale van invloed op haar spel. Julie Gore deed haar bijnaam ‘Ice Cube’ eer aan en speelde ijskoud door in haar finale welke zet met overuigende cijfers  ( 5-2) wist te winnen.

In de heren finale zette “Silverback’ Tony O’Shea de toon. Tony, ook al indrukwekkend tijdens het laatste Lakeside toernooi gaf Dave Prins nagenoeg geen kans. Omdat zowel de triples als de dubbels snel werden gevonden kon O’Shea in 3 sets de titel binnen halen. In totaal gaf O’Shea 2 legs uit handen in een partij over best of 5 sets best of 5 legs.

De eerste set was een overtuigende 3-0, de tweede werd met 3-2 gewonnen en daarmee had hij een flinke tik uitgedeeld aan Prins die in de derde set geen enkel antwoord meer had op het spel van Silverback en zo deze set met 3-0 verloren zag gaan.

 Voor een overzicht van de wedstrijden tot aan de finale verwizen we u naar een eerder artikel over dit toernooi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands