NDB

Nieuw 4 landen toernooi vervangt Spring Cup

Op 9 en 10 april 2016 zal in Duitsland de allereerste editie van een nieuw vierlanden dartstoernooi georganiseerd worden waarbij de nationale teams van Duitsland, Luxemburg, België en Nederland in actie zullen komen. De Nederlandse Darts Bond is als initiatiefnemer blij dat dit evenement na een lange periode van voorbereidingen definitief gelanceerd zal worden. Eén van de redenen voor dit nieuwe evenement is het wegvallen van de ‘Springcup’, enkele jaren geleden. Dit populaire toernooi werd gespeeld door een flink aantal West-Europese landen maar kwam na de 2012 editie tot een einde wegens gebrek aan organiserende landen.

In de tussentijd stonden de ‘Lorna Croft Friendship Cup’ en de ‘Challenge of the Lowlands’ wel standaard op het programma. De ‘Lorna Croft Friendship Cup’ en ‘Challenge of the Lowlands’ houden zodoende op te bestaan en komen samen in dit nieuwe evenement, met Luxemburg als vierde deelnemende land.

Tijdens dit vierlanden dartstoernooi zullen alle categorieën in actie gaan komen en samen strijden om de verschillende titels. Maar liefst achttien nationale topspelers zullen namens Nederland aan de oche verschijnen. Zo worden er acht heren, vier dames, vier jongens en twee meisjes afgevaardigd. De NDB ziet dit als een waardevolle verandering en mooie aanvulling voor het topsportprogramma van de Nederlandse selectie.

Het evenement vindt plaats over twee dagen. Op zaterdag wordt gespeeld voor het  overallklassement en prijzen per categorie, op zondag vindt een individueel singlestoernooi plaats.

De eerste editie zal dus plaatsvinden in Duitsland. In 2017 zal België gastheer zijn, één jaar later zal het evenement binnen onze eigen grenzen georganiseerd worden en in 2019 is het de beurt aan Luxemburg.

error: © Prodarts Europe - the Netherlands