WDF/BDO

Neerlands meest succesvolle bondscoach, Dennis van Onselen, tot erelid benoemd

dennis_ndberelid_01Dennis van Onselen is maandagavond 13 mei door het NDB bestuur benoemd tot erelid van de Nederlandse Darts Bond. Dit vond plaats tijdens een diner waar stil werd gestaan bij zijn afscheid als meest succesvolle bondscoach in de geschiedenis van de Nederlandse dartssport. Natuurlijk was Yvonne, de vrouw van Dennis, ook aanwezig net als enkele NDB collega’s uit het verleden en heden, zoals collega coaches Dennis Weeda en Gerard van Dijk. Dennis werd toegesproken en bedankt door Sijmon Timmers, voorzitter van de NDB, en kreeg voor zijn erelidmaatschap een gouden NDB spelt opgespeld. Tevens kreeg hij ook enkele mooie geschenken aangeboden voor al die jaren dat hij zich belangeloos heeft ingezet voor de NDB en de dartssport.

Tijdens het voorzittersoverleg afgelopen zaterdag kreeg het NDB bestuur de volledige steun Dennis te benoemen tot erelid. Natuurlijk werd er gezamenlijk teruggeblikt op de afgelopen 15 jaar bondscoachschap. Dennis kwam in aanraking met de dartssport doordat hij in 1980 naar het darten op televisie zat te kijken. Al snel begon hij zelf te darten en werd hij coach van het Laco team van DSWN. In 1998 werd hij Technisch Directeur bij de NDB en kort daarna bondscoach van het Nederlands team.

Hierdoor is Dennis de langst dienende bondscoach in de geschiedenis van de NDF/NDB. In 15 jaar tijd heeft hij alle grote titels met zijn selecties binnengehaald. Basis hiervoor was altijd het smeden van een goede onderlinge teamspirit. Als bondscoach was zijn eerste toernooi de Springcup in 1998. Op de vraag of er in al die jaren titels bijzaten met een speciaal tintje antwoord van Onselen; “Jazeker, het WK in Australië, door de verassende winst van Dick.

Maar ook de Six Nations Cup in Texel dit jaar. Eindelijk wisten we ook deze titel op ons lijstje bij te schrijven. Dit was de enige titel die Nederland nog nooit gewonnen had. Een toernooi dat ik ook niet snel zal vergeten is het WK in Maleisië, hier waren de Nederlandse dames van uitzonderlijke klasse.” In crisis situaties bleef Dennis altijd ijzig cool. Zo legde hij wedstrijden stil wanneer er niet correct volgens het juiste format gespeeld werd. Dit leverde hem de hoon van de tegenstander op (Engeland) maar het recht moest gehaald worden.

Ook sprong hij in de bres voor de totaal overstuur geraakte jeugdspelers, nadat de marechaussee hun darts uit de handbagage had gevist. Na een heel arsenaal diplomatieke trucs en psychologische redevoeringen wist Dennis alsnog de darts mee te krijgen met als resultaat dat hij voor de jeugd op dat moment niet meer stuk kon. Dennis is met zijn aangename persoonlijkheid, zijn ervaring en vriendelijkheid een man die door vele spelers en de NDB zeer gerespecteerd wordt. Zelf zegt hij ’trots te zijn op het feit dat hij coach is geweest van zoveel verschillend talent’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands