PDC

” Ja, Ja, Michael ven Khurwhunnn “

michael_plchamp_01Gisteren, donderdag 16 mei 2013, schreef de 24 jarige Michael van Gerwen uit Boxtel geschiedenis door als eerste Nederlander de titel van de PDC McCoy’s Premier League te winnen. In een werkelijk zinderende finale klopte Michael de favoriet voor deze titel, Phil Taylor met 10-8.En daar leek het na een paar legs  in het begin van de partij in de O2 Arena te London niet echt meer op. Michael stond 1 legs voor de pauze namelijk al met 5-2 achter in een best of 19 legs. Taylor brak Michael al in de derde leg  en ook in de zevende leg moest Mighty Mike een breek tegen incasseren. Phil begint dan in leg 8, de leg voor de pauze die indien het 6-2 zou worden Michael toch wel aan net denken zou zetten. Zover kwam het niet want Michael breekt terug en gaat de pauze in met een 5-3 achterstand en de wetenschap dat hij de leg na de pauze begint.

Na de pauze kruipt het meer dan 10.000 koppen tellende publiek naar de punt van de stoel want Michael start een inhaal race en wint na de pauze nog eens 4 legs op rij en komt 7-5 voor. The Power wankelt goed te merken aan zijn spel want de dubbels willen niet meer vallen. Maar ook Michael heeft zo nu en dan problemen met de dubbel en helpt daarmee Phil in het zadel. In leg 13 komt Taylor terug naar 7-6. Vervolgens rekent Michael in leg 14 er niet op dat Phil 160 gaat uitgooien en gaat voor safe bij een 87 finish. Na 2 darts laat hij 50 staan en zet dan 32 weg in plaats van een poging op de bull en krijgt dan 160 van Taylor om de oren.

Michael recht de rug en met een 180 en 140 en 3 missers op tops  in leg 15 komt hij toch weer op voorsprong (8-7) en als Taylor in zij n leg dan dubbel 16 niet vindt breekt Michael the Power waarmee hij 1 leg verwijderd is van de titel. Taylor mag je nu eenmaal nooit afschrijven en dat bewijst hij in de 17de leg als op zijn beurt Taylor weer een breek forceert en op 9-8 komt. Gaat het dan toch weer gebeuren, gaat de sluwe vos toch weer toeslaan in de laatste fase, het is al zo vaak gebeurd.

En met Taylor op tops na  12 darts in de 18de leg gaat men steeds men steeds meer rekening houden met dit scenario. Michael heeft namelijk nog 132 op de teller maar mag daar wel als eerste voor gaan. Het worden 3 historische darts voor de debutant in dit toernooi met de allerbeste spelers van de wereld want met een bull finish slecht Michael deze uitgooi en is de titel een feit.

Uitslagen halve finales:

Phil Taylor – Raymond van Barneveld  8 – 4

Taylor was scherp in deze halve finale. Na een matige competitie met diverse nederlagen wist hij een flinke tik uit de delen tegen Raymond. Raymond die in de beginfase statistisch gezien de betere speler was wordt in de zevende en  tiende leg gebroken en komt niet meer terug in de partij mede door teveel darts mis op de dubbel.

Michael van Gerwen – James Wade  8 -4

Pas in de vierde leg het eerste punt voor Wade op het bord en als de scherpte bij Michael er enigszins vanaf is weet James nog 5-2 , 7-3 en 7-4 te maken maar in leg 12 valt voor Wade het doek

 

Foto bij dit verhaal (c) Lawrence Lustig – PDC

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands