WDF/BDO

Nederlandse heren en Engelse dames zijn overall kampioen geworden

WDF Europe Cup 2016 zit er op. Vandaag moesten nog  6 spannende finales worden gespeeld waaruit de nieuwe Europese kampioenen moesten komen. En in de damesafdeling was het buiten deze beslissing ook spannend wie of daar overall kampioen zou worden. De Engelse dames hadden hiervoor de beste papieren want voor dat de finales begonnen stonden ze voor op de nummer 2 Nederland die alleen als de team en single finale werd gewonnen kans maakte op de overall titel.

Maar dan moest Wales wel de koppelfinale van de Engelsen winnen want zij waren in alle finales vertegenwoordigd. En Wales klopte de Engelsen in de beslissende leg en werden Rhian Edwards en Rhian Griffiths Europees kampioen dames koppels.

In de volgende match klopten Richard Veenstra en Wesley Harms de Schotten Alan Soutar en Ross Montgomery na een paar legs gelijk opgaande wedstrijd met 6-2. En was de eerste titel voor Nederland een feit.

Sharon Prins zorgde voor een stap in de goede richting van een  overall titel door de Engelse Fallon Sherrock in de singles finale te kloppen. Sharon speelde sterk en kon op de momenten dat Fallon het even liet liggen toeslaan. Sharon heerste in die finale partij en won de Europe Cup singles ladies titel met een 7-3 overwinning.

Ook de heren singles titel ging naar Nederland. In een hoogstaande finale tussen Welshman Jim Williams en Richard Veenstra ging het lange tijd gelijk op maar naarmate het eind van de partij inzicht kwam rook Richard de overwinning dat hij vertaalde in ijzersterk darts om zo de wedstrijd met 5-7 te winnen.

Daarna de dames team finale die door Nederland gewonnen moest worden. Maar het liep anders omdat de Engelse dames de kaas niet van het brood lieten eten. Nederland verloor de team finale met 9-3  en dat was een hele zware teleurstelling. De dames gaan naar huis met 1 gouden plak een zilveren voor het team event en de tweede plek in het overall klassement.

Het feestje voor de Nederlandse heren werd ook verpest door Engeland. Dit keer de Engelse heren die geen prijzen in de singles en het koppeltoernooi haalden en hun zinnen op het team event hadden gezet.  Al snel werd het verschil door de Engelsen gemaakt die uiteindelijk met 6-9 wonnen. Ook hier teleurstelling bij de heren die ondanks dit verlies wel de overall titel van het herentoernooi in de wacht sleepten.

De oogst van de Nederlandse heren twee gouden medailles, een zilveren in het team event en de overall titel.

Alle uitslagen en overzichten vind u op www.dartswdf.com

error: © Prodarts Europe - the Netherlands