WDF/BDO

Nederland laat zich toch zien in Turkije

Het zag er naar uit dat er weinig eer was te halen voor de Nederlandse dames en heren tijdens de WDF World Cup in Turkije en alleen de jeugd alle aandacht op zich zou vestigen. Daar is echter op vrijdag 30 oktober verandering in gekomen door het succes van Wesley Harms en Richard Veenstra die de herenkoppel finale wonnen van de WDF World Cup 2015 in Turkije. Het toernooi staat te boek als het officiële wereldkampioenschap, naast de officieuze WK’s van de BDO en de PDC.

In de finale troffen onze landgenoten het sterke Engelse duo Mitchell en McGeeney. De Nederlanders  namen al snel de leiding  maar lieten de Engelsen even zo gemakkelijk weer terug komen tot 2-2. Harms en Veenstra bleken dit toernooi een ijzersterk duo en ook in deze finale lieten ze dat weer zien. De heren wisten uiteindelijk zeer overtuigend met 6-3 te winnen.

De  jeugd doet het bijzonder goed in Turkije en dat onderstreepten Maikel Verberk en Justin van Tergouw nog eens. Zij zijn WDF World Cup Darts 2015 koppel kampioen bij de jongens geworden. In een spannende finale wisten ze het Duitse duo Schlund en Troppmann  te verslaan. De Nederlandse jongens begonnen ijzersterk en wisten de eerste leg te winnen met een 13-darter. Vervolgens kwamen de Duitsers goed in hun spel en namen de voorsprong over. Bij een stand van 3-2 in het voordeel van onze landgenoten hebben ze geen leg meer afgestaan en wisten de eindstrijd met 6-2 in hun voordeel te beslissen.

De 15-jarige Justin uit Utrecht en de 16-jarige Maikel Verberk uit Herpen mogen zich dus nu ook wereldkampioen koppel noemen bij de jongens nadat ze zich eerder dit jaar ook al lieten kronen tot Europees kampioen in Denemarken.

Dat Maikel Verberk in fantastische vorm verkeert mag duidelijk zijn. Zo heeft hij ook samen met Kyana Frauenfelder de finale van de WDF World Cup Darts Mix Koppels voor de jeugd gewonnen. In de finale waren met maar liefst 6-1 te sterk voor het Engelse koppel Gower en Ashton.

Doordat Maikel vandaag ook met 5-3 wist te winnen van Chris Gower uit Engeland mag de darter uit Brabant morgen de finale van het single toernooi spelen tegen Rusty-Jake Rodriguez uit Oostenrijk.

Helaas heeft het Nederlandse meisjes duo Layla Brussel en Kyana Frauenfelder de koppel finale verloren. Na een spannende strijd moesten zij vandaag de winst laten aan het koppel Schuler en Puls uit Duitsland.

Door al deze fantastische prestaties van het gehele jeugdteam van bondscoach Hermien Straten zijn onze jeugddarters ook de overall kampioen geworden in Turkije!

Voor een overzicht van alle resultaten zie de website van de World Darts Federation

Het programma voor de slotdag:

Zaterdag 31 oktober
12.00 – Meisjessingles finale
12.45 – Jongenssingles finale
13.30 – Lunch
14.30 – Dames singles finale
15.15 – Heren singles finale
16.00 – Dames team finale
17.30 – Heren team finale
21.00 – Afsluitceremonie / galadiner

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands