WDF/BDO

NDB selectie bepaling een korte uitleg

Ieder jaar weer laaien tijdens en na het Gesloten Nederland de discussies op over het NDB selectiebeleid. Voor velen is het aantal onduidelijk hoe mem selecteert of wat de criteria zijn. Het leek de Nederlandse Darts Bond dan ook zaak dit eens toe te lichten op de nieuwe website van de Nederlandse Darts Bond en een persbericht over het selectie beleid rond te sturen. Ook Prodarts Europe ontving hetbericht wat we de lezers niet willen onttrekken. Klik op lees meer voor het bericht.

Aanstaande zondag zal sporthal Corlaer in Nijkerk opnieuw in het teken staan van darts. Het NDB Rankingcircuit zal namelijk afgesloten worden met de jaarlijkse Gesloten Nederlandse Kampioenschappen (GNK), het belangrijkste dartstoernooi op nationaal niveau.  

Zoals gebruikelijk wordt tevens de Nederlandse selectie benoemd voor het topsportjaar 2012. De Technische Staf van de NDB heeft besloten om aanstaande zondag als eerste stap alleen de selectiespelers te benoemen die zich rechtstreeks plaatsen via de NDB Ranking. Dit betekent dat onder normale omstandigheden de eerste acht heren, vier dames, vier jongens en twee meisjes vanuit de ranking geplaatst zijn voor de Nederlandse selectie 2012. De betreffende spelers dienen de benoeming immers wel te accepteren en te voldoen aan de hiervoor geldende criteria en afspraken.  

Na de finales van de GNK zal de definitieve eindstand van de NDB Ranking 2011 bekend zijn. Let wel, de selectie wordt bepaalt door een gewogen ranking. Aangezien er zeven rankingtoernooien en daarnaast de Gesloten Nederlandse Kampioenschappen zijn georganiseerd tellen de vijf beste resultaten vanuit de rankings en daarnaast het resultaat vanuit de GNK. Spelers die zich in of rond bovengenoemde plaatsen bevinden worden dan ook verzocht aanwezig te blijven tot de benoeming na de finales. Kort na de GNK wordt de selectie conform het selectiereglement (mogelijk) aangevuld met spelers die door de Technische Staf zijn aangewezen.  

Vanuit de Nederlandse selectie worden de teams bepaald voor de verschillende internationale landenwedstrijden. Deelname binnen de selectie biedt ontzettend veel meerwaarde. Naast de eer om voor je land uit te komen biedt de NDB de selectiespelers veel ondersteuning en mogelijkheden. Deze spelers zetten zich nationaal en internationaal op de kaart en komen bijvoorbeeld in aanmerking voor een topsportstatus bij NOC*NSF indien men voldoet aan meetmomenten. Een dergelijke status maakt de drempel voor de stap van amateur naar (semi) professional een stuk lager. Tevens wordt deelname aan belangrijke internationale toernooien ondersteunt en worden alle selectiespelers  afgevaardigd naar de Winmau World Masters.  

De GNK kent zondag een prijzenpot van maar liefs € 4.000,- en zal plaatsvinden in sporthal Corlaer, Henri Nouwenstraat 4 te Nijkerk. Inschrijving aspiranten, meisjes en junioren sluit om 11:00 uur. De dames en heren dienen zich voor 12.30 uur te melden. 

Voor alle informatie en reglementen, zoals selectiereglement en kledingreglement voor aanstaande zondag, verwijzen wij u graag naar www.ndbdarts.nl.

Foto bij dit bericht (C) NDB Rijswijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands